Σε εξέλιξη οι φωτιές σε Ροδόπη και Όλυμπο – Ολονύχτια μάχη από τις επίγειες δυνάμεις (video)

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής για να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν την Κυριακή σε Ροδόπη και Όλυμπο.

Στην Ροδόπη η φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής στην περιοχή Πάτερμα στον Δήμο Αρριανών.

Στην περιοχή αυτή την ώρα επιχειρούν επίγεια μέσα της πυροσβεστικής, καθώς το σημείο είναι δύσβατο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, επιχειρούν 63 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων τμήματος και 14 οχήματα. Από αέρος επιχειρούσαν νωρίτερα έξι εναέρια μέσα, δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Μαίνεται η πυρκαγιά στον Όλυμπο

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η πυρκαγιά στον Όλυμπο. Το πύρινο μέτωπο εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 14:00 στον Όλυμπο, στην πλευρά της Λάρισας πάνω από την τοποθεσία Μπεχτέσι, στην κοινότητα Καρυάς Ελασσόνας σε δύσβατη πευκόφυτη περιοχή.

Στην μάχη της κατάσβεσης παίρνουν μέρος τρεις ομάδες πεζοπόρων με 22 άτομα, 5 οχήματα με 10 άνδρες από τις πυροσβεστικές δυνάμεις Λάρισας και Κατερίνης καθώς και εθελοντές.

Οι φλόγες σε κανένα από τα δύο σημεία δεν μαίνονται κοντά σε κατοικημένες περιοχές, όμως οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

To Top