Σε κίνδυνο η άνοδος της Σαλερνιτάνα στη Serie A μετά από 23 χρόνια λόγω ιδιοκτησίας!

Από το απόγευμα της Δευτέρας (10/5), η Σαλερνιτάνα πανηγυρίζει την άνοδο στα μεγάλα «σαλόνια» του ιταλικού ποδοσφαίρου ύστερα από 23 χρόνια, μετά και τη νίκη επί της Πεσκάρα (0-3) και την κατάληψη της δεύτερης θέσης στη Serie B, ακολουθώντας την πρωταθλήτρια Έμπολι.

Η ομάδα της Καμπανίας όμως καλείται να… ζήσει μέσα στο άγχος τον επόμενο μήνα ώστε να οριστικοποιηθεί η επάνοδός της στη Seire A, καθώς έχει προκύψει ένα μεγάλο ζήτημα.

O πρόεδρος του συλλόγου, Κλαούντιο Λοτίτο, είναι ταυτόχρονα ιδιοκτήτης και της Λάτσιο, με αποτέλεσμα οι κανονισμοί του πρωταθλήματος να μην επιτρέπουν δύο ομάδες να έχουν τον ίδιο πρόεδρο για λόγους διαφάνειας. Έτσι λοιπόν, ο ισχυρός άνδρας έχει στη διάθεσή του 30 ημέρες ώστε να βρει υποψήφιο αγοραστή και να πουλήσει τη Σαλερνιτάνα, ειδάλλως η «γκρανάτα» θα χάσει την άνοδο.

Μάλιστα, με σημερινές δηλώσεις του ο πρόεδρος της ιταλικής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Γκαμπριέλε Γκραβίνα, ξεκαθάρισε πως πρέπει να βρεθεί μια λύση άμεσα, τονίζοντας πως: «Οι κανόνες είναι ξεκάθαροι. Η ιδιοκτησία του Κλαούντιο Λοτίτο δεν μπορεί να συνεχιστεί και αν το κάνει τότε θα εμποδίσει την άνοδο της Σαλερνιτάνα στη Serie A».

To Top