Χτύπησαν αντίπαλο παίκτη μετά το ματς και έφαγαν 20 χρόνια φυλακή

Πριν πέντε χρόνια, δύο ποδοσφαιριστές σε τοπική αναμέτρηση στη Μάλαγα της Ισπανίας, παραλίγο να σκοτώσουν αντίπαλό τους στο ξύλο και το πλήρωσαν με 10 χρόνια φυλάκισης έκαστος και δια βίου αποβολή από το παιχνίδι.

Μία πρωτοφανή στα αθλητικά χρονικά απόφαση έλαβε δικαστήριο στην Ισπανία, στέλνοντας τους δράστες στη φυλακή. Πριν πέντε χρόνια, σε αγώνα τοπικού πρωταθλήματος στη Μάλαγα (Ελ Πάλο – Αλαουίν ντε λα Τόρε), δύο ποδοσφαιριστές έριξαν μπουνιές σε αντίπαλό τους. Μάλιστα το ένα χτύπημα στο στήθος στο σημείο της καρδιάς, λίγο έλειψε να κοστίσει ακόμα και τη ζωή του θύματος.

Οι δύο παίκτες της Ελ Πάλο είχαν απειλήσει τον Σάμουελ Γκαλάν των φιλοξενούμενων, ότι θα τον σκότωναν μετά τη λήξη, κάτι που πήγαν να κάνουν πράξη, καθώς τον περίμεναν και τον χτύπησαν δίχως αύριο. Τελικά ο Γκαλάν μεταφέρθηκε λιπόθυμος στο νοσοκομείο, όπου πραγματικά σώθηκε οριακά. Οχι όμως δίχως προβλήματα στη μετέπειτα ζωή του.


Ο Σάμουελ Γκαλάν

Δεν κατάφερε ποτέ του να παίξει ξανά ποδόσφαιρο, ενώ αντιμετωπίζει μόνιμα καρδιοαναπνευστικά προβλήματα. Οι δύο ένοχοι καταδικάστηκαν σε 10 έτη φυλάκισης ο καθένας, ποινή που θα εκτίσουν κανονικά, θα καταβάλουν και συνολικά 70.000 ευρώ στον άτυχο Γκαλάν, ενώ έχουν αποβληθεί δια βίου από κάθε αθλητική δραστηριότητα.

To Top