Τα σενάρια για τον τελικό του Champions League: «Γουέμπλεϊ», Πορτογαλία ή… τον Αύγουστο!

Ο τελικός του Champions League, μετά και την απόφαση της Μεγάλης Βρετανίας να βάλει την περασμένη Παρασκευή (07/05) στην «κόκκινη λίστα» την Τουρκία λόγω κορωνοϊού, παραμένει στον αέρα και όλα τα ενδεχόμενα -ακόμη- είναι ανοικτά.

Στην UEFA, και ενώ οι συζητήσεις με όλες τις πλευρές έχουν… φουντώσει, ενδέχεται ακόμη και το απόγευμα/βράδυ να λάβουν μια οριστική απόφαση. Σύμφωνα, άλλωστε, με το πάντα έγκυρο SkySports, αυτό αναμένεται να συμβεί, ούτως ή άλλως, μέσα στο επόμενο 24ωρο.

 

Ποια είναι, όμως, τα σενάρια που «παίζουν»;

Αργά χθες το βράδυ (09/05) οι Times αποκάλυψαν πως η UEFA φαίνεται πως έχει πάρει την απόφαση να μεταφέρει τον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης από την Κωνσταντινούπολη στην Αγγλία και το «Γουέμπλεϊ». Ένα γήπεδο, που, αρχικά τουλάχιστον, δεν ήταν μέσα στα φαβορί, διότι την ίδια ημέρα φιλοξενεί και τον τελικό των playoffs της Championship. Οι έδρες των Άστον Βίλα -που αυτοπροτάθηκε μία ημέρα πριν την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης για την Τουρκία- και Τότεναμ ήταν εκείνες οι οποίες, αρχικά τουλάχιστον, γράφτηκαν στο Νησί ως οι επικρατέστερες για να φιλοξενήσουν το ματς. Μέχρι που προέκυψε το «Γουέμπλεϊ» χθες, που τώρα φαντάζει ως το μεγάλο φαβορί. Υπάρχουν, όμως και «αλλά»…

Το πιθανότερο σενάριο αυτήν τη στιγμή είναι το ραντεβού της 29ης Μαΐου ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι να μη διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη και το «Ολυμπιακό Στάδιο Ατατούρκ». Αυτό θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Όπως και πέρυσι, δηλαδή, όπου και πάλι το εντυπωσιακό γήπεδο των Τούρκων αντικαταστάθηκε λόγω της πανδημίας από το «Στάδιο Ντα Λουζ» της Λισαβόνας. Ήδη, εξάλλου, η βρετανική κυβέρνηση έχει απευθύνει ισχυρή σύσταση να μην ταξιδέψει κανένας Άγγλος οπαδός στην Τουρκία.

Στο τραπέζι της UEFA, λοιπόν, εκτός του «Γουέμπλεϊ», έπεσε ξανά τις τελευταίες ώρες η Πορτογαλία! Την ίδια στιγμή, η τουρκική Daily Sabah επιμένει πως γίνεται μια ύστατη προσπάθεια να παραμείνει στην Κωνσταντινούπολη ο τελικός, αλλά να μεταφερθεί τον Αύγουστο, όταν και -λογικά- θα έχουν αρθεί οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, με τους Βρετανούς να βάζουν εκ νέου στην «πράσινη λίστα» την Τουρκία. Στη γειτονική μας χώρα θεωρούν -δικαιολογημένα- πως ο τελικός του Champions League, έστω και με μερικές χιλιάδες οπαδούς, θα αποτελέσει τουριστική ένεση σε μια πολύ κακή περίοδο λόγω πανδημίας και προς αυτή την κατεύθυνση πιέζει η τουρκική κυβέρνηση και το υπουργείο Τουρισμού.

To Top