ΑΠΟΨΕΙΣ

Σημαντική νίκη με εξαιρετικό Όμηρο και οργανωτή Κάουαν!

Ο Άρης των προβλημάτων λόγω των απουσιών βασικών του παικτών όπως είναι ο Κέλι και ο Γουίλιαμς τα κατάφερε σε ένα κρίσιμο παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ και πήρε τους βαθμούς της νίκης.

Ήταν ίσως η ποιο σημαντική φετινή νίκη για την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη γιατί έδιωξε μια και καλή τα οποιαδήποτε σύννεφα ανησυχίας για το αγωνιστικό μέλλον της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα και συγχρόνως έδειξε ότι μπορεί να τερματίσει στην πρώτη οκτάδα μια θέση που θα την οδηγήσει στα play off.

Θα μου πείτε για μια ομάδα με την ιστορία του Άρη δεν θεωρείται επιτυχία να μπει στην 8αδα αλλά δυστυχώς οι καιροί έχουν αλλάξει . Έστω και αν αυτό ακούγεται περίεργα η αλήθεια είναι ότι ξεκινώντας η χρονιά ο στόχος ήταν να αποφύγει δυσάρεστες καταστάσεις και να έχει μια αξιοπρεπή πορεία και αυτό δείχνει να το επιτυγχάνει .

Ας δούμε ποια είναι τα κέρδη από τον αγώνα με αντίπαλο τους κιτρινόμαυρους της Αθήνας πέρα από τους δυο βαθμούς. Πρώτα η εμφάνιση ενός παίκτη που πέρυσι είχε αφήσει με τις εμφανίσεις του ελπιδοφόρα μηνύματα και αναφέρομαι στον Όμηρο Νετζήπογλου που έκανε ίσως την καλλίτερη του εμφάνιση με την φανέλα του Άρη (MVP της συνάντησης) έχοντας 16 πόντους και ακόμη 8 ριμπάουντ και 3 ασίστ και βαθμό αξιολόγησης 26.

Ο νεαρός δεν είχε πολλές ευκαιρίες φέτος να δείξει τι μπορεί να προσφέρει και ίσως και τον χρόνο συμμετοχής που χρειαζόταν .Ακόμη η παρουσία του Χάνλαν στην θέση δύο που είναι η φυσική θέση του μικρού και η μετατόπιση του στην θέση τρία τον είχε επηρεάσει. Θέλω να πιστεύω ότι αν για κάποια λεπτά ο Όμηρος παίζει την φυσική του θέση θα εξακολουθεί να κάνει τέτοιες εμφανίσεις όπως αυτή που είδαμε κόντρα στην Ένωση .

Να σημειώσουμε ότι τους 6 από τους 16 πόντους τους πέτυχε με κλεψίματα και αιφνιδιασμό και μόλις τέσσερις προσπάθειες (3/4) πήρε σε οργανωμένη άμυνα . Είναι γενικά ο παίκτης που αποφεύγει τις τραβηγμένες επιθετικές προσπάθειες ενώ και στην άμυνα είναι ένας παίκτης που τα δίνει όλα. Ε χει ακόμη περιθώρια βελτίωσης και θα πρέπει να βοηθηθεί στο παιχνίδι του και από τον κόουτς για να παίρνει προσπάθειες απο την τακτική παιχνιδιού της ομάδας.

Είναι περιουσιακό στοιχείο της ομάδας και ήρθε η εποχή που ο Άρης παίκτες όπως ο Νετζήπογλου και ο Σιδηροηλίας να βοηθηθούν για να βοηθήσουν και αυτοί την ομάδα στην συνέχεια .

Ακόμη ένα ευχάριστο σημείο αυτού του αγώνα ήταν η εμφάνιση του Άντονι Κάουαν . Ο Αμερικανός έδειξε πέρα από το σκοράρισμα (21π) ότι μπορεί να βοηθήσει και στον οργανωτικό τομέα εκεί που πονάει η ομάδα και αυτό το δείχνουν οι 6 ασίστ που έδωσε.

Στα θετικά η αγωνιστική μεταμόρφωση του Σακούρ Τζούστον που ήταν πολύ καλός επιθετικά (15π) αλλά κυρίαρχος στα ριμπάουντ (12). Βοήθησε και ο Λόκετ που για πρώτη φορά φέτος είχε σημαντική επιθετική προσφορά.

 

 

To Top