Σημαντική προσπάθεια στα τμήματα πυγμαχίας

Το τμήμα πυγμαχίας του Άρη μπορεί να καμαρώνει για τις εγχώριες αλλά και διεθνείς διακρίσεις, που έχει επιτύχει από τις αρχές της δεκαετίας του ’70, όταν και δημιουργήθηκε, μέχρι και σήμερα. Ο Γιώργος Γκαβέζος, ένας εκ των δύο προπονητών, μίλησε στο PRESSARIS για τη σημαντική προσπάθεια που γίνεται στο τμήμα και η οποία ξεκινά κατά βάση από τις ακαδημίες.

«Όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούμε μαζί με τον Στέργιο Κωστίδη να διαδώσουμε την άποψη ότι με την πυγμαχία μπορεί να ασχοληθεί οποιοσδήποτε», ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση και συμπλήρωσε: «Η πυγμαχία αποτελεί ένα αρχαίο Ολυμπιακό άθλημα, το οποίο δημιουργήθηκε από Έλληνες και κακά τα ψέματα, βρίσκεται στο DNA μας. Διαθέτει ελληνική ορολογία και αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι ότι δεν έχει καμία σχέση με την επαγγελματική πυγμαχία. Πολλοί πιστεύουν επίσης ότι η πυγμαχία είναι πολεμική τέχνη. Μεγάλο λάθος. Αυτό με το οποίο εμείς ασχολούμαστε είναι το Ολυμπιακό άθλημα της ερασιτεχνικής πυγμαχίας».

Γενικότερα, επικρατεί η άποψη ότι το συγκεκριμένο άθλημα είναι επικίνδυνο, κάτι που διέψευσε κατηγορηματικά ο κ. Γκαβέζος: «Στο βωμό του εντυπωσιασμού κάποιοι θέλουν να το παρουσιάζουν επικίνδυνο. Η αλήθεια απέχει κατά πολύ από αυτό. Χρησιμοποιούμε ειδικά προστατευτικά, όπως κάσκες και γάντια, ώστε να μην τίθεται κανένα απολύτως θέμα τραυματισμού».

Για την πρότυπη παιδική ακαδημία που διαθέτει το τμήμα πυγμαχίας του Άρη, ανέφερε: «Απασχολούμε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών και μέσα από την παιχνιώδη μορφή προπόνησης, την οποία ακολουθούμε, οι μικροί αθλητές γνωρίζουν το άθλημα της πυγμαχίας. Πέρα από το γεγονός ότι τα παιδιά αθλούνται, η μετάδοση αρχών και αξιών είναι το βασικό μέλημά μας. Η αλήθεια είναι ότι είμαστε πρώτα παιδαγωγοί και μετά προπονητές. Από εκεί και έπειτα, έχουμε ως στόχο τα παιδιά αυτά να επανδρώσουν στο μέλλον το αγωνιστικό τμήμα της ομάδας».

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων θα διεξαχθεί από τις 14 έως τις 17 Οκτωβρίου και οι αθλητές του Άρη δε θα μπορούσαν να λείψουν από εκεί: «Δύο αθλητές μας από το αγωνιστικό τμήμα, ο Χρήστος Κόγιας και ο Χρήστος Βλαχοδήμος, θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Η ομοσπονδία δε μας έχει ενημερώσει ακόμα για τον τόπο διεξαγωγής των αγώνων, αλλά αυτό που σίγουρα γνωρίζουμε είναι, ότι στόχος μας είναι το μετάλλιο».

Ο κ. Γκαβέζος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο τμήμα αυτοάμυνας, που επίσης διαθέτει ο Άρης: «Πρόκειται για ένα τμήμα στο οποίο αθλούνται άνδρες και γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας. Ο κόσμος έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς παράλληλα με την άθλησή του, διδάσκεται ασκήσεις αυτοάμυνας».

Οι προπονήσεις του αγωνιστικού τμήματος αλλά και αυτού της αυτοάμυνας πραγματοποιούνται καθημερινά στο χώρο κάτω από τη Θύρα 7 του «Κλεάνθης Βικελίδης» από τις 20:30 έως τις 22:30. Αντίστοιχα, οι μικροί αθλητές προπονούνται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 17:00 έως τις 18:30. Για πληροφορίες αλλά και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον κ. Γκαβέζο, στο τηλέφωνο 6972 142326.

To Top