ΜΠΑΣΚΕΤ

Σιδηροηλίας: “Ο Άρης είναι η ομάδα της καρδιάς μου και το κλίμα είναι εξαιρετικό”

Άλλο ένα ταλέντο των ακαδημιών μπάσκετ του Άρη ανέπτυξε τις σκέψεις του για την παρουσία του με την κιτρινόμαυρη φανέλα και τα όνειρά του στο άθλημα.

Συνέντευξη στο Aris Basketball Academy , έδωσε ο παίκτης του παιδικού τμήματος, Γιάννης Σιδηροηλίας. Αναλυτικά τόνισε:

Πως ξεκίνησε η ενασχόληση σου με το μπάσκετ ;

Ξεκίνησα το μπάσκετ λόγω του πατέρα μου, ο οποίος με παρακίνησε να αρχίσω από μικρή η ηλικία. Ταυτόχρονα, ο αδερφος μου αγωνιζόταν ήδη στον Άρη εκείνη την περίοδο.

Από μικρός ήσουν στον Άρη, όπως και ο αδερφός σου. Θα μπορούσες να δεις τον εαυτό σου τη συγκεκριμένη περίοδο να αγωνίζεται σε κάποια άλλη ομάδα της Θεσσαλονίκης;

Όντως, είμαι από μικρή ηλικία στον Άρη και πιο συγκεκριμένα από την πρώτη δημοτικού. Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου σε κάποια άλλη ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο Άρης είναι η ομάδα της καρδιάς μου και το κλίμα που επικρατεί είναι εξαιρετικό.

Ποια είναι τα αγωνιστικά προτερήματά σου και τι πιστεύεις ότι πρέπει να βελτιώσεις περισσότερο;

Πιστεύω πως τα προτερήματα μου είναι τα καλά μου τελειώματα με το αριστερό χέρι, το κάλο μου σουτ από τα έξι μέτρα και η καλή άμυνα που παίζω. Αυτό που πρέπει να βελτιώσω είναι ο χειρισμός της μπάλας, το δεξί μου χέρι και την ταχύτητα μου.

Κλήθηκες στο Τουρνουά της Εθνικής Παμπαίδων στην Αθήνα. Πως ήταν για εσένα αυτή η εμπειρία;

Σίγουρα η κλήση στην Eθνική Παμπαίδων ήταν μια τεράστια εμπειρία,άλλα αυτό δεν σημαίνει κάτι. Ίσα ίσα πρέπει να δουλέψω ακόμα πιο σκληρά και να γίνομαι κάθε μέρα και καλύτερος.

Περνάς αρκετές ώρες την ημέρα στο γήπεδο, υπάρχει καθόλου χρόνος για διάβασμα ή άλλες δραστηριότητες;

Είναι αλήθεια πως περνάω σχεδόν την μίση μέρα μέσα σε ένα γήπεδο, άλλα αυτό πρέπει να κάνεις άμα θες να πετύχεις. Σίγουρα ο χρόνος είναι μειωμένος ,άλλα πιστεύω πως οι βαθμοί μου είναι αξιόλογοι.

Ποια είναι τα όνειρα σου για το μέλλον;

Τα μελλοντικά μου όνειρα είναι να καταφέρουμε με τους συμπαίκτες μου και τους προπονητές μου να κατακτήσουμε το πανελλήνιο πρωτάθλημα . Πιστεύω πως αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά θα τα καταφέρουμε. Ένας μακρινός μου στόχος είναι να παίξω στην αντρική ομάδα του Άρη.

Αγαπημένος αριθμός: 14
Αγαπημένος αθλητής: Αλέξανδρος Βεζένκοφ
Αγαπημένος προορισμός: Σικάγο
Αγαπημένο τραγούδι : Ιn the zone -P.L

giannis_sidiroilias_aris_efiviko1 giannis_sidiroilias_ethniki_1

 

To Top