Σκάνδαλο ΕΛΤΑ: Διακοπές 5 αστέρων σε ξενοδοχεία με σπα και μασάζ

Πισίνες, σάουνες, σπα και πολυτελή ξενοδοχεία. Αυτό ήταν το πακέτο που περιελάμβαναν οι διακοπές υψηλόβαθμων στελεχών των ΕΛΤΑ, τα οποία όμως έκαναν αυτές τις σπατάλες όχι βασιζόμενα στην τσέπη τους αλλά στα χρήματα που έπαιρναν για τη συνδικαλιστική τους δράση.

Το πόρισμα του φορολογικού ελέγχου της οικονομικής αστυνομίας είναι, αυτό που λέμε, καταπέλτης για τους συνδικαλιστές. Οικονομικές ατασθαλίες στη διαδικασία καταβολής αποζημιώσεων σε μέλη της ΠΟΣΤ για ταξίδια που έχουν πραγματοποιήσει εντός και εκτός Ελλάδας, αλλά και παράνομες επιδοτήσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ διαπιστώνονται στον έλεγχο που έγινε για το διάστημα 2007 – 2010.

Πληροφορίες που δημοσιεύει το “Έθνος της Κυριακής” κάνουν λόγιο για σκάνδαλο το οποίο ακουμπά πέντε υψηλόβαθμα στελέχη του τότε διοικητικού συμβουλίου. Ανάμεσα σε αυτά τα πέντε βρίσκονται και δύο πρόεδροι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών. Μέλη της ομοσπονδίας εμφανίζονται να έχουν πραγματοποιήσει 760 ταξίδια, στο πλαίσιο της συνδικαλιστικής τους δράσης,. Για περισσότερα από τα μισά δεν υπάρχουν παραστατικά.

Πιο συγκεκριμένα, εκδόθηκαν 463 εντολές πληρωμής για τις οποίες δεν είχαν κατατεθεί τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Μόνο για αυτά η ΠΟΣΤ κατέβαλε σε μέλη της περίπου 228.115.59 ευρώ, αλλά εκτός από το συγκεκριμένο ποσό καταβλήθηκαν παράτυπα επιπλέον αποζημιώσεις για ημερήσια διαμονή, δαπάνη, χιλιόμετρα που διανύθηκαν και άλλα, συνολικού ύψους 23.264 ευρώ.

Καλά πληροφορημένες πηγές που μίλησαν στην εφημερίδα, αναφέρουν πως συγκεκριμένο υψηλόβαθμο στέλεχος περίπου τέσσερις φορές το μήνα ήταν σε ταξίδι. Για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, ο ρόλος που είχε δικαιολογεί τα πολλά ταξίδια. Αυτό που δεν δικαιολογείται είναι το γεγονός πως δεν κατέθεσε παραστατικά, αποζημιώθηκε με περίπου 50.000 ευρώ και πιθανότατα έλαβε παράτυπα και έξτρα ποσό.

Δεν είναι όμως ο μόνος. Περίπου δέκα μέλη της ΠΟΣΤ ταξίδευαν τουλάχιστον μία φορά το μήνα, κάποιοι και πιο πολύ, ενώ αυτά τα ταξίδια των δέκα συνδικαλιστών κόστισαν 120.000 ευρώ.

Για περίπου 65 ταξίδια υπήρχε μέρος των παραστατικών και για άλλα 12 δεν υπήρχαν καθόλου παραστατικά. Το συνολικό ποσό που εκταμιεύτηκε ως αποζημίωση των παραπάνω ταξιδιών στο εξωτερικό ξεπερνά τα 60.000 ευρώ.

Χλιδάτες διακοπές σε ξενοδοχεία με 900 ευρώ το δίκλινο

Για το 2008 η συνδικαλιστική οργάνωση των ΕΛΤΑ έκανε 823 κρατήσεις λουξ δωματίων σε εννέα διαφορετικά μέρη. Το κόστος ανά δίκλινο με ημιδιατροφή για επτά διανυκτερεύσεις κυμάνθηκε από 500 μέχρι και 862 ευρώ.

Το 2009 τα δωμάτια αυξήθηκαν και έφτασαν τα 969.

τα ξενοδοχεία που επιλέχθηκαν είναι γνωστά και λουσάτα. Στην Χαλκιδική, έγιναν κρατήσεις στο Lagomandra 277 δωματίων και κόστος από 630 ως και 910 ευρώ το δίκλινο με ημιδιατροφή. Στα Σύβοτα κρατήθηκαν 43 δωμάτια και κόστος 826 ευρώ το δωμάτιο, πάντα για επτά μέρες.

Στο Panorama Hotel στα Χανιά το κόστος ανά δίκλινο ήταν στα 770 ευρώ και κρατήθηκαν συνολικά 220 δωμάτια, ενώ στο AKS στο Πόρτο Χέλι έγιναν κρατήσεις για 110 μέλη με κόστος 756 ευρώ.

Πηγή: Έθνος της Κυριακής

To Top