Σκάνδαλο με θύμα τον Άρη!

Σκάνδαλο με θύμα τον Άρη στο χάντμπολ με αφορμή τη μετακίνηση της διεθνούς αθλήτριας του συλλόγου Ρίας Μασμανίδου!

Το διοικητικό της ΟΧΕ, έχοντας στα χέρια μια διάτρητη νομικά εισήγηση της επιτροπής μεταγραφών και υπό την πίεση ότι την αθλήτρια τη θέλει η ομάδα (Νέα Ιωνία) του νυν προέδρου της Ομοσπονδίας ετοιμάζεται να συναινέσει ώστε να μεταγραφεί η αθλήτρια χωρίς τη συγκατάθεση του ερασιτέχνη Άρη!

Το ιστορικό της υπόθεσης καταδεικνύει ότι γίνονται πράγματα και θαύματα όχι μόνο στα προβεβλημένα αθλήματα, όπως ποδόσφαιρο και μπάσκετ, αλλά και στο χάντμπολ

Το κουβάρι της υπόθεσης ξετυλίγεται ως εξής:

1. Ο Άρης έχει στο δυναμικό του την αθλήτρια Ρία Μασμανίδου, η οποία το 2010 το καλοκαίρι πέρασε στη σχολή αστυφυλάκων της Ξάνθης (1 έτος). Αγωνίστηκε σε λίγα παιχνίδια με την κιτρινόμαυρη ομάδα, χρονιά 2010-11 στην Α1, αλλά κλήθηκε σε όλα τα «καλέσματα» (προπονήσεις – επίσημους αγώνες) της Εθνικής γυναικών.

2. Τη χρονιά 2011-12, η αθλήτρια (πλέον 2ετής), παίρνει μετάθεση στην Αθήνα και παραχωρείται με υποσχετική 1 (ενός) έτους Νέα Ιωνία, της οποίας πρόεδρος είναι ο τότε αντιπρόεδρος (και νυν πρόεδρος) της ΟΧΕ.

Σημαντική σημείωση: Η αθλήτρια συνέχισε να καλείται και να συμμετέχει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Εθνικής γυναικών, από τον ομοσπονδιακό προπονητή. Τελευταίος αγώνας αυτός με τη Σερβία στο Αμύνταιο το Μάιο του 2012.

3. Τέλη Ιουλίου έφτασε στα γραφεία του Άρη μια επιστολή, με την οποία η αθλήτρια ζητούσε τη μεταγραφή της χωρίς τη συγκατάθεση του ΑΣ Αρης (!), επικαλούμενη άρθρα του κανονισμού μεταγραφών, που αναφέρονται σε μεταγραφές λόγω εργασίας ή σπουδών.

4. Ο κιτρινόμαυρος αρνήθηκε να συναινέσει στην μεταγραφή της και στο υπόμνημα, που έστειλε στην επιτροπή μεταγραφών της ΟΧΕ, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η παίκτρια είναι μέλος της Εθνικής ομάδας γυναικών, οπότε η όποια μετακίνηση γίνει, θα πρέπει να έχει τη συγκατάθεση του σωματείου της, δηλαδή του ΑΣ Αρης».

Σημαντική επίσης σημείωση: Τα άρθρα τα οποία επικαλείται η αθλήτρια, αναφέρουν ρητά ότι δεν πρέπει να είναι μέλος της Εθνικής.

6. Σε συνομιλία που είχαν οι άνθρωποι του Άρη, άρχισαν να καταλαβαίνουν πολλά, με την υπηρεσία του μητρώου της . Ειπώθηκε πως η απόφαση της επιτροπής μεταγραφών είναι να της δοθεί μεταγραφή χωρίς να μπορεί να έχει λόγο ο Αρης. Ζητώντας το σκεπτικό της απόφασης από γενικό αρχηγό του ΑΣ Κωνσταντίνο Κουράκο, είπαν πως αυτό δεν μπορεί να δοθεί, πριν συνεδριάσει το ΔΣ της ΟΧΕ (24/9).

7. Απίστευτα πράγματα δηλαδή και μια διάτρητη αξιοπιστία! Παίρνει μια επιτροπή μια κάποια απόφαση και αφήνει τα σωματεία να περιμένουν απλά το ΔΣ να ανακοινώσει την τελική απόφαση…..χωρίς να ενημερώσει τις εμπλεκόμενες πλευρές (ομάδα, παίκτρια).

Το σημαντικότερο όλων είναι ότι με βάση τη γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου της ΟΧΕ, που ερωτήθηκε από την επιτροπή, δόθηκε το…. «πράσινο φως» για να πάει η αθλήτρια, όπου επιθυμεί, χωρίς  ΑΣ Αρης να έχει λάβει γνώση αυτήν την νομική επιχειρηματολογία.

8. Οι κίτρινοι πιστεύουν ότι υπάρχει έντονο παρασκήνιο με πρωταγωνιστές τον νυν πρόεδρο της Παντελή Χατζηιωάννου, ο οποίος κατά… τύχη είναι και πρόεδρος της Ν.Ιωνίας, την ίδια ώρα που όλη η οικογένεια του χάντμπολ «βουίζει» ότι η Μασμανίδου λόγω της παραμονής της στην Αθήνα θέλει να αγωνίζεται στην Ν.Ιωνία εκ νέου, αφού είναι η μόνη ομάδα Α1 των Αθηνών.

 

 

 

To Top