Θέμα στην… Λετονία η αίτηση του Άρη για το 99

Η αίτηση του Άρη για υπαγωγή στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα και έγινε θέμα, με εκτενή μάλιστα αναφορά στην… Λετονία!

Την είδηση μετέδωσε το Λετονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και έχουν αναπαράγει πολλά αθλητικά μέσα της χώρας, αν και σε λάθος βάση, μια και λανθασμένα ενημερώνουν ότι “ο Άρης κήρυξε πτώχευση”.

Στη συνέχεια, βέβαια, διευκρινίζεται ότι: “Η αίτηση πτώχευσης δικαστήριο δεν σημαίνει ότι η ομάδα θα πάψει να υπάρχει ή να σταματήσει να παίζει. Αντίθετα, η ομάδα του Άρη που τερμάτισε στο πρωτάθλημα ένατη, ελπίζει με αυτόν τον τρόπο να βελτιώσει την οικονομική της κατάσταση. Το δικαστήριο θα αποφασίσει για προσωρινή απαγόρευση σχετικά με τον ορισμό των οικονομικών απαιτήσεων της ομάδας”.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ακόμη ότι: “Διάφορες εκτιμήσεις δείχνουν ότι ο  Άρης έχει χρέος ύψος € 23 εκατομμυρίων (16,16 εκατ. δολάρια) και  οφείλει πολλά από τους στους ποδοσφαιριστές και σε άλλες επιχειρήσεις”.

Τέλος οι Λετονοί αναφέρουν ότι: “Αξίζει να σημειωθεί ότι μια άλλη μονάδα της Θεσσαλονίκης, ο ΠΑΟΚ αυτό το καλοκαίρι για να αποφευχθούν οικονομικές δυσκολίες, πωλήθηκε η πλειοψηφία των μετοχών, δηλαδή περίπου € 10.000.000 (7,02 εκατ. δολάρια)   στον Ρώσο Ιβάν Σαββίδη”.

To Top