ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σκάνδαλο στην Ισπανία: ο πρόεδρος της Π.Ο. χρηματοδοτούσε παράνομα ομάδες!

H αρμόδια αρχή κατά της διαφθοράς στην Ισπανία επιβεβαίωσε ότι ο Άνχελ Μαρία Βιγιάρ ερευνάται για την χορήγηση, με παράνομο τρόπο, οικονομικής βοήθειας σε δύο συλλόγους.

Ο οποίος Βιγιάρ είναι ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας (RFEF) και ο άνθρωπος που εκτελούσε χρέη μεταβατικού προέδρου στην ΟΥΕΦΑ μετά την παραίτηση του Μισέλ Πλατινί, λόγω της εμπλοκής του στο σκάνδαλο με τις παράτυπες πληρωμές από τον Σεπ Μπλάτερ, και μέχρι την εκλογή του νέου διοικητικού ηγέτη της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Αλεξάντερ Σέφεριν, τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Αθήνα.

O 66χρονος Ισπανός παράγοντας, πρώην ποδοσφαιριστής o οποίος εκλέχθηκε για πρώτη φορά πρόεδρος της ισπανικής Π.Ο. το 1988 βρίσκεται για μια ακόμη φορά στο στόχαστρο έρευνας, καθώς εξετάζεται από την επιτροπή ηθικής της FIFA και η εμπλοκή του στην υπόθεση διαφθοράς και διαπλοκής σχετικά με την ανάθεση των Μουντιάλ του 2018 και του 2022 σε Ρωσία και Κατάρ αντίστοιχα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Βιγιάρ φέρεται να έχει βοηθήσει οικονομικά, με τρόπο παράτυπο, πέρυσι την Ρεκρεατίβο Ουέλβα και την Μαρίνο της Τενερίφης. Υπάρχουν έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν ότι η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ισπανίας, κατόπιν εντολής του προέδρου της, χρηματοδότησε μέσω του Εθνικού Σωματείου Προπονητών την ομάδα της Ουέλβα, ώστε ο σύλλογος να πάψει να έχει να χρέη.

Η χρηματοδότηση επιβεβαιώνεται και από τα λογιστικά βιβλία του συλλόγου. Με το χρέος πληρωμένο, η Ρεκρεατίβο μπορούσε να πάρει κανονικά πιστοποιητικό συμμετοχής στην τρίτη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος. Σε αντίθετη περίπτωση, θα αποκλειόταν. Κάτι ανάλογο συνέβη και στην περίπτωση της Μαρίνο, στην οποία δόθηκαν χρήματα για να καλύψει τις οφειλές της και να μην έχει πρόβλημα με τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα.

Tόσο ο Βιγιάρ, όσο και ο οικονομικός αντιπρόεδρος της RFEF έχουν κληθεί να καταθέσουν για την υπόθεση στις 23 Ιανουαρίου. Αν ο 66χρονος κριθεί ένοχος μπορεί να του επιβληθεί ποινή έκπτωσης από το αξίωμά του διάρκειας επτά έως δέκα ετών.

To Top