ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρεις Άγγλοι ποδοσφαιριστές έτοιμοι να δηλώσουν δημόσια ότι είναι γκέι

Έτοιμοι να δηλώσουν δημόσια την ομοφυλοφιλία τους φαίνεται πως είναι τρεις ποδοσφαιριστές στην Αγγλία, σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα.

Πρόκειται για επαγγελματίες παίκτες, οι οποίοι έχουν ήδη ενημερώσει σχετικά και την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας τους. Την… προαναγγελία έκανε ο βουλευτής Τζον Νίκολσον μιλώντας στο κοινοβούλιο σε συζήτηση σχετικά με την ομοφοβία στον αθλητισμό. 

Από την αγγλική Π.Ο. δεν υπάρχει επιβεβαίωση για το συγκεκριμένο θέμα, ωστόσο εκπρόσωπος της FΑ μίλησε στο BBC λέγοντας: «Δουλεύουμε σκληρά ώστε σε περίπτωση που ένας ποδοσφαιριστής θέλει να μιλήσει δημόσια για οποιοδήποτε θέμα το οποίο αφορά την προσωπική χωή του να μπορεί να το κάνει άφοβα και να έχει όλη την δυνατή υποστήριξη». 

Η υπουργός αθλητισμού της Μεγάλης Βρετανίας, Τρέισι Κράουτς έκανε, επίσης, δηλώσεις στο BBC. «Δεν υπάρχει καλύτερη χρονική συγκυρία από αυτήν» ήταν τα λόγια της. 

Μέχρι σήμερα μόνο δύο παίκτες που αγωνίστηκαν στην Πρέμιερ Λιγκ αποκάλυψαν δημόσια τις σεξουαλικές προτιμήσεις τους, μετά την αποχώρησή τους από την ενεργό δράση: ο Τζάστιν Φάσανου και ο Τόμας Χίτζλμπεργκερ. 

To Top