ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Σκέψεις για Έλληνες παίκτες που αγωνίστηκαν στον Άρη, ποιους “έδειξε” ο Καμπερίδης

Η επάνδρωση του ρόστερ του Άρη κυρίως με Έλληνες παίκτες για τη νέα σεζόν είναι από τα πρώτα σκεπτικά του Σάββα Καμπερίδη που έγιναν γνωστά.

Ο προπονητής του Άρη με τους συνεργάτες του και σε συνεννόηση με τη διοίκηση στοχεύουν στην ενίσχυση του ρόστερ με έμπειρους και ποιοτικούς Έλληνες παίκτες στο μέτρο του δυνατού, όσον αφορά τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας.

«Ο Έλληνας είναι αυτός που αντιλαμβάνεται τι εστί η ομάδα που βρίσκεται, αυτός που δένεται περισσότερο με τους ανθρώπους κι αυτός που μεταδίδει την ευθύνη και στους υπόλοιπους παίκτες. Για να συμβεί αυτό, αυτοί οι παίκτες πρέπει να έχουν και το ειδικό βάρος για να μπορέσουν να επιβάλλουν τη νοοτροπία και τη φιλοσοφία της ομάδας στα αποδυτήρια» ανέφερε μεταξύ άλλων σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Σάββας Καμπερίδης.

Δεν έκρυψε μάλιστα πως υπάρχουν παίκτες που αγωνίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια στον Άρη και γίνονται σκέψεις συνεργασίας για τη νέα σεζόν: «Υπάρχουν παιδιά που χαίρουν της εκτίμησης όλης της ομάδας και πάλεψαν κάθε στιγμή για το κλαμπ. Έχουμε στο μυαλό μας κάποια συγκεκριμένα ονόματα, δεν μπορώ να απορρίψω κάποιον ή να μιλήσω με σιγουριά. Πρώτο μέλημα να ψάξουμε ικανούς Έλληνες».

Όσο για το ποια μπορεί να είναι κάποια από αυτά τα ονόματα; «Υπήρχαν παιδιά στον Άρη τα προηγούμενα χρόνια, όπως ο Ξανθόπουλος, ο Σίμτσακ και ο Μούρτος, που ήταν εξαιρετικοί σ’ αυτό το πράγμα. Επίσης με τον Δημήτρη (Χαριτόπουλο) ήμασταν συμπαίκτες στον Άρη σε μία εξαιρετική χρονιά και έχουμε διατηρήσει άριστες σχέσεις, ξέρει πόσο τον εκτιμώ» δήλωσε ακόμα ο κόουτς των «κιτρινόμαυρων».

Και αν ο Σίμτσακ έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση -είναι βοηθός του Δημήτρη Πρίφτη στην Ούνικς Καζάν- και ο Βασίλης Ξανθόπουλος δύσκολα θα μετακομίσει από την Αθήνα, το μέλλον του Σπύρου Μούρτου και του Δημήτρη Χαριτόπουλου είναι αβέβαιο στη Λήμνο, καθώς η παρουσία του Ηφαίστου τη νέα σεζόν στην Basket League τίθεται εδώ και καιρό εν αμφιβόλω.

To Top