Σκιές για το Ελλάδα-Νιγηρία, “φάκελος” από ΟΥΕΦΑ και για ελληνικό ματς

Ύποπτο φέρεται να είναι το παιχνίδι της Ελλάδας με τη Νιγηρία, το οποίο έγινε στο πλαίσιο του Β’ Ομίλου στο Μουντιάλ του 2010.

Η Εθνική μας ομάδα εκείνη τη μέρα πήρε την πρώτη της (και μοναδική ως τώρα) νίκη σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, σε ένα παιχνίδι που σύμφωνα με τον Κρις Ίτον εξετάζεται.

Ο Ίτον, πρώην επικεφαλής ασφάλειας της ΦΙΦΑ, με δηλώσεις του στο Channel 4 News ισχυρίστηκε πως η ΦΙΦΑ διεξάγει έρευνα για ένα παιχνίδι από το Μουντιάλ του 2010, το οποίο θεωρείται ύποπτο. Συν τοις άλλοις υπάρχει ένας παίκτης, ο οποίος εκτιμάται πως μπορεί να έχει χρηματιστεί.

Ο ίδιος άνθρωπος ανέφερε πως το παιχνίδι που εξετάζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία είναι αυτό της Νιγηρίας με την Ελλάδα και πως ο παίκτης είναι ο Σανί Καϊτά. Ο Νιγηριανός είχε αποβληθεί στο 33ο λεπτό για αψυχολόγητη κλοτσιά στον Βασίλη Τοροσίδη την ώρα που η Ελλάδα έχανε με 1-0 (σ.σ. τελικά νίκησε 2-1).

Η ΦΙΦΑ αρνείται πως εξετάζει κάποιο παιχνίδι από το προαναφερθέν τουρνουά και έτσι το Channel 4 News δεν μπορούσε να αποσπάσει κάποια δήλωση από τον Καϊτά ή τον εκπρόσωπό του.

Την ίδια ώρα στα χέρια της ΕΠΟ και του υφυπουργείου Αθλητισμού βρίσκεται φάκελος της UEFA με αγώνα που θεωρείται χειραγωγημένος για στοιχηματικούς λόγους, όπως γράφει σήμερα «Η Καθημερινή».

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι μέχρι σήμερα δεν έχει ανακοινωθεί καμία πληροφορία για το εν λόγω ματς και όλα δείχνουν ότι πρόκειται το παιχνίδι της Football League ανάμεσα στην Αναγέννηση Επανομής και τον Θρασύβουλο για την περσινή σεζόν.

Μάλιστα, εντός της ημέρας ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, θα στείλει την πολυσέλιδη αναφορά για τον ύποπτο αγώνα στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών, Ελένη Ράικου, για να διερευνήσει την υπόθεση και να την εντάξει σε εκείνες που εκκρεμούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε 83 φυσικά πρόσωπα, τα περισσότερα εκ των οποίων εμπλέκονται άμεσα με το χώρο του ποδοσφαίρου.

Πηγή: sport24.gr και sport-fm.gr

To Top