Σκληρή δοκιμασία στη Νέα Σμύρνη, αλλά και… επιπλέον κίνητρο στο παρκέ

Ο φετινός Πανιώνιος είναι καλύτερος από τον Άρη. Μέσα στην έδρα του το ο βαθμός δυσκολίας αυξάνεται, όμως οι κίτρινοι όχι μόνο δεν έχουν τίποτα να χάσουν, αλλά έχουν επιπλέον κίνητρο κόντρα στους κυανέρυθρους. Την ήττα του πρώτου γύρου στο Παλέ και τον τρόπο με τον οποίο αυτή ήρθε. Ο Άρης έχει αποδείξει ειδικά από τον Δεκέμβριο και μετά ότι είναι ομάδα που δύσκολα χάνει. Το σημερινό παιχνίδι (16.00) υπό αυτό το σκεπτικό είναι μια πολύ δυνατή δοκιμασία…

Ο Άρης μετράει πέντε σερί ήττες από τον Πανιώνιο στο πρωτάθλημα. Τελευταία φορά τον κέρδισε την περίοδο 2009-2010! Έκτοτε οι κυανέρυθροι υπερισχύουν. Το έκαναν και στον πρώτο γύρο όταν κέρδισαν εύκολα στο Παλέ με σκορ 82-60, στην πρώτη ήττα του Βαγγέλη Αγγέλου στον πάγκο του Άρη.

Από τότε έχουν αλλάξει πολλά, κυρίως στον Άρη. Έγινε… κανονική ομάδα, παίζει μπάσκετ με αρχές, αναλογικά πάντα των δυνατοτήτων του ρόστερ που υπάρχει, ξέρει τι ζητάει μέσα στο γήπεδο και χάνει δύσκολα. Το είπε και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος χθες. Ο Άρης έχει έξι νίκες στα τελευταία εννιά παιχνίδια του και από τις τρεις ήττες, τις δύο τις έχει χάσει στον πόντο, τη μία με την “κλοπή” του Γκόντα στην Δράμα και την άλλη από δικά του λάθη στο Παλέ με το Ρέθυμνο. Μόνο από τον Παναθηναϊκό έχασε… άσχημα και αυτή η ήττα – για όσους θυμούνται – ήταν που έκανε έξαλλο τον Αγγέλου.

Αγωνιστικά, ο Άρης δεν έχει το βάθος που έχει η ομάδα του Πανιωνίου, ωστόσο είναι πλέον μια ομάδα που ξέρει τι μπορεί να κάνει μέσα στο γήπεδο. Θέλει να πάει το παιχνίδι στην επαφή, στην σκληρή άμυνα και μέσα από αυτήν να επιβληθεί στο παρκέ. Προβλήματα υπάρχουν για τον Αγγέλου, γιατί μπορεί να απουσιάζει μόνο ο Ευθύμης Τσακαλέρης, ωστόσο ο Μιχάλης Πελεκάνος δεν προπονήθηκε κανονικά όλη τη βδομάδα, όπως και οι Καραποστόλου και Τσιάρας.

 

To Top