Σκόρερ ο Τόνι Κάλβο, «ευρωπαία» η Λέφσκι (video)

Πάρτι έκανε η Λέφσκι Σόφιας απέναντι στην ουραγό Σβετκαβίτσα, την οποία διέλυσε 7-0 για την τελευταία αγωνιστική του βουλγαρικού πρωταθλήματος και σφράγισε το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ. Ο Τόνι Κάλβο έβαλε ένα από τα γκολ και έφτασε έτσι σε νέο ατομικό ρεκόρ σκοραρίσματος.

Η Λέφσκι είχε βρεθεί στην προνομιούχο 3η θέση την περασμένη αγωνιστική, μετά τα απρόσμενα «στραβοπατήματα» των αντιπάλων της, και δεν άφησε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη κόντρα στην υποβιβασμένη εδώ και μήνες Σβετκαβίτσα. Το επιβλητικό 7-0 της χάρισε την έξοδο για το Γιουρόπα Λιγκ, όπου θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της από τον β’ προκριματικό γύρο, στις 19 Ιουλίου.

Ο Κάλβο είχε συνεισφορά στην εύκολη επικράτηση, πετυχαίνοντας στο 41’ το δεύτερο γκολ της ομάδας του με διαγώνιο πλασέ. Με τον τρόπο αυτό ο πρώην άσος του Άρη ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με 6 γκολ σε 19 συμμετοχές, επίδοση που είναι η καλύτερη της καριέρας του, αφού με τη φανέλα των «κίτρινων» είχε σημειώσει 4 τέρματα στην Σούπερ Λίγκα 2007-08, 3 γκολ την περίοδο 2008-09 και 5 τη σεζόν 2009-10.

Η… χαρά ήταν διπλή για τη Λέφσκι στο φινάλε του βουλγαρικού πρωταθλήματος, καθώς η μισητή αντίπαλος ΤΣΣΚΑ Σόφιας έχασε τον τίτλο από τη Λουντογκόρετς, η οποία θριάμβευσε με 1-0 στο ντέρμπι κορυφής και έκανε το νταμπλ.
Η «νεόπλουτη» ομάδα από το Ράζγκραντ κατέκτησε μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας τους πρώτους τίτλους της ιστορίας της, αφού φέτος ήταν νεοφώτιστη στην Α’ κατηγορία, έχοντας πανηγυρίσει δύο διαδοχικές ανόδους στις προηγούμενες σεζόν!

Τα γκολ της αναμέτρησης Λέφσκι – Σβετκαβίτσα 7-0:

To Top