ΜΠΑΣΚΕΤ

Σλαφτσάκης: «Η νίκη δίνει ηρεμία, αισιοδοξία και ψυχολογία»

Ο Διαμαντής Σλαφτσάκης ήταν από τους πρωταγωνιστές του Άρη με όσα έκανε στο δεύτερο ημίχρονο και κυρίως στην τέταρτη περίοδο και αναφέρθηκε στην σημασία που έχει αυτή η νίκη.

Ο Έλληνας φόργουορντ τόνισε: “Είναι μια πολύ σημαντική νίκη. Θεωρώ ότι και λόγω συνθηκών μετά από τόσες αναβολές ήταν δύσκολο το παιχνίδι. Το κλειδί ήταν η άμυνά μας στο τέταρτο δεκάλεπτο, δεχθήκαμε 9 πόντους. Πρέπει να κοιτάξουμε τα κενά διαστήματα, γιατί εκεί που κερδίζαμε με 11 και 9 πόντους, βρεθήκαμε να χάνουμε. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο”.

Ρωτήθηκε αν θεωρεί θετικό ή αρνητικό το γεγονός ότι το παιχνίδι το γύρισε και το κέρδισε η πεντάδα με παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο και απάντησε: “Δεν έχουμε πιάσει ακόμα το πικ της ετοιμότητάς μας. Έχουμε περιθώρια βελτίωσης. Η πεντάδα αυτή ταίριαζε στο ματς, έδωσε ενέργεια και μετά από συνεχόμενες καλές άμυνες, το πιστέψαμε και γι’ αυτό ο κόουτς κράτησε αυτό το σχήμα για μεγάλο χρονικό διάστημα…”.

Για τη σημασία της νίκης είπε: “Δίνει ηρεμία και μεγαλύτερη αισιοδοξία και μια ψυχολογία για να πιστέψουμε στους εαυτούς μας και να σταματήσουμε τη γκρίνια. Η ομάδα χρειάζεται ηρεμία και χρόνο για να δουλέψει”.

Για το εντυπωσιακό τρίποντό του στη λήξη της τρίτης περιόδου σχολίασε: “Δεν έχω ξαναβάλει τέτοιο καλάθι, εκεί το πιστέψαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε! Χρειάζονται αυτά τα σουτ”.

To Top