Σοκάρει το ποσοστό κατάθλιψης των παικτών στην Αγγλία

Συνολικά 258 πρώην και νυν ποδοσφαιριστές στην Αγγλία – οι 64 εν ενεργεία στις επαγγελματικές κατηγορίες – προσέφυγαν στην Ένωσή τους τις τελευταίες δυο εβδομάδες για ν’ αντιμετωπίσουν προβλήματα κατάθλιψης. Στις 13 οι περιπτώσεις “υψηλού κινδύνου”.

Η αναστολή της δράσης και η καραντίνα έχει προκαλέσει προβλήματα σε πρώην και νυν πρωταγωνιστές του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Συνολικά 258 πρώην και νυν ποδοσφαιριστές κατέφυγαν τις τελευταίες δυο εβδομάδες στην Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (PFA) και ζήτησαν βοήθεια και ψυχολογική υποστήριξη για ν’ αντιμετωπίσουν προβλήματα κατάθλιψης και εθισμού (σε αλκοόλ ή στοιχηματισμό).

Ο ανωτέρω αριθμός που παρατηρήθηκε σε διάστημα 14 ημερών αντιστοιχεί στο 40% των συνολικών περιπτώσεων για το 2019.

Ένα ακόμη ανησυχητικό στοιχείο έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι 64 εκ των 258 που προσέφυγαν στην PFA για βοήθεια είναι ενεργοί ποδοσφαιριστές και αγωνίζονται στις τέσσερις πρώτες (επαγγελματικές) κατηγορίες του αγγλικού πρωταθλήματος (Premier League, Championship, League One και League Two).

Μάλιστα 13 περιπτώσεις από τις συνολικές (258) θεωρήθηκαν υψηλού κινδύνου ύστερα από έντονα συμπτώματα κατάθλιψης. Οι 12 εξ αυτών πρόκειται για εν ενεργεία ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στις τέσσερις πρώτες κατηγορίες.

To Top