Σοκ στην Ιταλία: Νεκρός ο ποδοσφαιριστής Ομολάντε – Υπήρξε σύμβολο κατά του ρατσισμού

Σοκ στον κόσμο του ποδοσφαίρου αφού ο άλλοτε φορ των Τορίνο, Νοβάρα και σύμβολο κατά του ρατσισμού, Σεγκούν Ομολάντε, άφησε την τελευταία του πνοή στα 39 του χρόνια, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Σοκ στον κόσμο του ποδοσφαίρου και ιδιαίτερα στην κοινότητα της Ιταλίας! Ο άλλοτε φορ των Τορίνο, Νοβάρα (αλλά και άλλων ομάδων), Σεγκούν Ομολάντε, άφησε την τελευταία του πνοή στα 39 του χρόνια.

Ο Ομολάντε αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό πρόβλημα με το πόδι του, όπου είχε έντονους πόνους και συχνά-πυκνά κούτσαινε. Σήμερα ήταν προγραμματισμένο να κάνει ορισμένες εξετάσεις, αλλά δεν μπορούσε να περπατήσει για να πάει στο νοσοκομείο. Ένας φίλος του τον παρέλαβε με το αμάξι, αλλά κατά τη διάρκεια της διαδρομής έσβησε και όταν έφτασε στο νοσοκομείο, ήταν αργά με τους γιατρούς να μην μπορούν να κάνουν κάτι για να του σώσουν τη ζωή. Η αιτία του θανάτου του δεν έχει γίνει γνωστή, ενώ το σώμα του δεν είχε εκδορές ή σημάδια από βίαιο θάνατο.

Συνέχιζε μέχρι πριν λίγο καιρό να αγωνίζεται σε τοπικό επίπεδο, ενώ για να βγάζει τα προς το ζην έκανε τον μεταφραστή στα δικαστήρια. Πίσω του αφήνει μια ανήλικη κόρη…
Ο Νιγηριανός είχε αποτελέσει το σύμβολο κατά του ρατσισμού και έναν από τους πρώτους μαύρους ποδοσφαιριστές στην Ιταλία που έδειξαν την αντίθεσή τους στις πολλές ρατσιστικές επιθέσεις που διεξάγονται στη χώρα. Το όνομά του έγινε γνωστό όταν φορούσε το 2001 τη φανέλα της Τρεβίζο, με ορισμένους οργανωμένους οπαδούς να κατεβάζουν το πανό του συνδέσμου τους και να αποχωρούν από το γήπεδο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αγορά του, επειδή είχαν ακροδεξιές αντιλήψεις και δεν ήθελαν μαύρους ποδοσφαιριστές στην ομάδα τους.

Την επόμενη αγωνιστική και στο παιχνίδι Τρεβίζο-Τζένοα, όλοι οι παίκτες της Τρεβίζο (συμπεριλαμβανομένου του προπονητή και του πάγκου) μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο έχοντας βάψει μαύρα τα πρόσωπά τους, ως ένδειξη αλληλεγγύης.


To Top