Στο Παγκόσμιο Κύπελλο η Αυστραλία, λύγισε το Περού στα πέναλτι!

Η Αυστραλία επικράτησε 5-4 στα πέναλτι του Περού και έκλεισε θέση για… Κατάρ, ούσα η προτελευταία ομάδα που πήρε το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ προκρίθηκε η Αυστραλία! Μπορεί η κανονική διάρκεια και η παράταση να μην είχε γκολ και νικητή, ωστόσο η ομάδα του Γκράχαμ Άρνολντ χαμογέλασε στα πέναλτι λυγίζοντας με 5-4 το Περού.

Για πέμπτη σερί φορά και έκτη συνολικά στην ιστορία της η Αυστραλία προκρίνεται σε Παγκόσμιο Κύπελλο, αφήνοντας εκτός τους Λατινοαμερικάνους. Τα «καγκουρό», δε, μπαίνουν αυτομάτως στον 4ο όμιλο του Μουντιάλ με Γαλλία, Δανία και Τυνησία.

Αρκετά προσεκτικές σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού οι δύο ομάδες. Λογικό, αφού ήταν ένα ματς και… έξω, με την Αυστραλία να είναι καλύτερη στα σημεία και πιο απειλητική σε σχέση με το Περού που έπαιζε αρκετά σφιχτά. Οι τελικές στο πρώτο μέρος ήταν 4-1 υπέρ των «καγκουρό», αλλά χωρίς κάτι το αξιοσημείωτο! Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό άλλαξε, το Περού πήρε μέτρα και είχε τη μεγαλύτερή της φάση για να προηγηθεί, όμως ο Κουέβα στο 69’ δεν κατάφερε να σκοράρει. Στα τελευταία λεπτά το ματς έγινε run and gun, με τον Χρούστιτς στο 88’ να απειλεί, ενώ στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων οι Αυστραλοί «φώναξαν» για πέναλτι αλλά ο Βίντσιτς έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι που οδηγήθηκε στην παράταση.
Κουέβα και Φλόρες είχαν δύο μεγάλες στιγμές για το Περού στο 107’ και στο 108’, αντίστοιχα, οι οποίες ήταν και οι μοναδικές αξιοσημείωτες στο έξτρα ημίωρο, που ούτε αυτό έβγαλε νικητή! Κάπως έτσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι…

Η διαδικασία των πέναλτι δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους Αυστραλούς αφού ο Μπόιλ αστόχησε στο πρώτο. Ακολούθησαν σερί εύστοχες εκτελέσεις από τις δύο ομάδες, με τον Αντβίνκουλα να χάνει το τρίτο κατά σειρά για το Περού και το σκορ να μένει στο 2-2. Ακολούθησαν από δύο σερί εύστοχα πέναλτι για κάθε ομάδα, με τα πέναλτι να οδηγούνται στον ξαφνικό θάνατο. Ο Μάμπιλ σκόραρε το έκτο για το 5-4, με τον Βαλέρα να αστοχεί στο τελευταίο, να αφήνει το Περού εκτός και η Αυστραλία να φεύγει για… Κατάρ!


To Top