Σουνάς: «Θα σώσουμε τον Άρη»!

«Να φύγει και να μην ξανάρθει» λένε στον Άρη για το 2012. Μία χρονιά γεμάτη αποτυχίες στην οποία οι στιγμές χαράς είναι ελάχιστες έως μηδαμινές. Θα μείνει, ωστόσο, στην ιστορία για ένα λόγο. Αυτή η χρονιά σηματοδότησε τις εξελίξεις και δικαίως χαρακτηρίζεται η χρονιά των μεγάλων αλλαγών για τον σύλλογο. 

Το γεγονός ότι η ομάδα το καλοκαίρι δεν αδειοδοτήθηκε, σήμανε την έναρξη της νέας εποχής. Ποδοσφαιριστές από τα Τμήματα Υποδομής βρέθηκαν αναγκασμένοι να σηκώσουν το βάρος της φανέλας του Άρη και πλέον, όπως, έχει διαμορφωθεί η κατάσταση βαθμολογικά, πρέπει στο δεύτερο γύρο να πάρουν οι ίδιοι… από το χέρι την ομάδα και να την οδηγήσουν στην σωτηρία της.

Ο Δημήτρης Σουνάς ανήκει στην κατηγορία αυτή, με την διαφορά, όμως, ότι μπήκε κατευθείαν στα βαθιά (ντεμπούτο έκανε την 1η αγωνιστική και προχθές έγραψε την 13η συμμετοχή του) και είναι από τους λίγους… που κολύμπησαν. Όταν τον περασμένο Μάιο πανηγύριζε στην Τρίπολη πρωτάθλημα με την Κ17, ουδείς περίμενε ότι δύο μήνες μετά όχι μόνο θα κληθεί να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο, αλλά θα αποτελέσει βασικό στέλεχος του φετινού Άρη.

Για τους κίτρινους το 2012 καλύτερα να φύγει ανεπιστρεπτί. Αντίθετα με τον 18χρονο μέσο για τον οποίο θα είναι μία χρονιά που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη του ως… «η δική του χρονιά».

«Θα σηκώσουμε κεφάλι γρήγορα. Εμείς θα σώσουμε τον Άρη», είναι το μήνυμα που στέλνει στον κόσμο της ομάδας ο Δημήτρης Σουνάς. Ο 18χρονος ποδοσφαιριστής ξεκινάει το ταμείο του: «Είναι άδικο να αναφέρουμε την λέξη σωτηρία όταν αναφερόμαστε στον Άρη. Η ομάδα όμως είναι στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου. Ξέρουμε ότι έχουμε και εμείς σαν ποδοσφαιριστές του Άρη ευθύνες. Δεν έχει σημασία αν είμαστε νέοι ή παλιοί.

Σημασία έχει ότι είμαστε στον Άρη και είμαστε αναγκασμένοι να ανατρέψουμε την κατάσταση στα 15 παιχνίδια που απομένουν». Ο αποκλεισμός-ντροπή από την Καλλιθέα είναι βέβαιο ότι θα στιγματίσει όλους αυτούς που συμμετείχαν: «Είναι το πιο δυσάρεστο γεγονός αυτός ο αποκλεισμός. Μπήκαμε αποφασισμένοι για να ανατρέψουμε το εις βάρος αποτέλεσμα. Η τύχη μας γύρισε την πλάτη. Η ισοφάριση της Καλλιθέας, από του πουθενά, βάρυνε απίστευτα τα πόδια μας. Κοιτάμε μπροστά. Δεν μπορούμε να κάνουνε διαφορετικά άλλωστε».

Για το αν έχουν τις δυνάμεις ψυχολογικές και αγωνιστικές στον δεύτερο γύρο οι νέοι παίκτες του ρόστερ να κάνουν πορεία… πρωταθλητισμού σώζοντας την χρονιά, ο Σουνάς δήλωσε βέβαιος: «Το κάθε παιχνίδι για εμάς είναι πλέον τελικός. Θα κοιτάξουμε να βελτιωθούμε σαν ομάδα στην διακοπή του πρωταθλήματος και στον δεύτερο γύρο να δείξουμε το άλλο μας πρόσωπο. Έχουμε καταλάβει πια εμείς οι νέοι ηλικιακά παίκτες ότι δεν… μας παίρνει άλλο. Αντιληφθήκαμε από την πρώτη στιγμή ότι το επίπεδο είναι εντελώς διαφορετικό.

Έχουμε καταλάβει τον ρόλο μας στον Άρη και τις ευθύνες που κουβαλάμε. Παρά την απειρία που ενδεχομένως να έχουμε σαν νέοι παίκτες πιστεύω μπορούμε να σηκώσουμε το βάρος και να σώσουμε τον Άρη». Παρότι… νέος στην ομάδα ο Σουνάς πρόλαβε να δουλέψει με τρεις διαφορετικούς προπονητές, μέσα σε ένα 6μηνο. Από τον Κατσαβάκη και στον Πασιαλή και έπειτα στον Αλκαράθ. Και με τους τρεις ο ρόλος του στην ομάδα ήτανε ίδιος. Παίκτης ενδεκάδας.

«Αρχικά ο κ. Κατσαβάκης έδειξε να με πιστεύει πολύ. Αυτό που έδωσε δύναμη. Έσκυψα το κεφάλι, δούλεψα περισσότερο, πίστεψα και εγώ στις δυνατότητες μου και προσπάθησα να ενταχθώ το γρηγορότερο στον Άρη. Δεν έχω παράπονο. Εξελίχθηκαν πολύ καλά για εμένα τα πράγματα. Δεν φτάνει όμως μόνο αυτό. Στο γήπεδο παίζουν έντεκα ποδοσφαιριστές. Χρειάζεται επομένως ομαδική δουλειά και βελτίωση.

Με τον καινούργιο προπονητή δουλεύουμε αρκετά σε θέματα τακτική. Προηγούμενος είχαμε πρόβλημα σε αυτό το κομμάτι. Διακρίνουμε σημάδια βελτίωσης, αλλά θέλει κι άλλο. Τον πιστεύουμε. Το τι έφταιξε με τους προηγούμενους δεν θα το κρίνω εγώ. Το μόνο που μπορεί να πω είναι ότι δεν υπήρχε καλό κλίμα μέσα στα αποδυτήρια. Σημασία, όμως, έχει το μέλλον και όχι το παρελθόν. Αυτό πρέπει να κοιτάξουμε».

Στο ίδιο «καλούπι» με τον Άρη, η αλήθεια είναι ότι, στο φετινό πρωτάθλημα είναι σχεδόν οι μισές ομάδες. Ο Άρης όμως έχει κάτι διαφορετικό… «Έχει ιστορία. Ο Άρης είναι ομάδα με φανέλα και είναι άδικο που μιλάμε για σωτηρία. Ευθύνη για αυτή την κατάσταση έχουνε όλοι, εμείς σαν παίκτες ξέρουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν, για αυτό και στον β? γύρο θα επιδιώξουμε να βγάλουμε στο γήπεδο το καλό μας πρόσωπο. Υπάρχει πίστη…».

«Το πρώτο μου γκολ…»

Για τον Δημήτρη Σουνά το 2012 είναι ξεχωριστό. Σε προσωπικό επίπεδο μόνο χαρούμενες στιγμές θα έχει να θυμάται. Από το ντεμπούτο του στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο μέχρι το πρώτο του γκολ στην Super League, με τον Ατρόμητο, στο Κλεάνθης Βικελίδης. «Για μένα είναι μια χρονιά ξεχωριστή. Θα θυμάμαι για πάντα το πρώτο μου γκολ στην Super League κόντρα στον Ατρόμητο, στο Κλεάνθης Βικελίδης». Είναι μοναδικό συναίσθημα. Είναι μια ιδιαίτερη στιγμή την οποία θα κρατήσω και μακάρι το 2013 να έρθουν κι άλλα γκολ για μένα τα οποία να συνδυαστούν με επιτυχίες για τον Άρη».

Η ευχή του Δημήτρη Σουνά…

Ο 18χρονος ποδοσφαιριστής στέλνει μέσω του “Metrosport” τις ευχές του στον κόσμο του Άρη: «Εύχομαι σε όλους υγεία, ευτυχία και καλές γιορτές. Και θέλω να πω στον κόσμο του Άρη ξεχωριστά. Στηρίξτε μας! Είστε ο καλύτερος λαός. Σας χρειαζόμαστε δίπλα μας».

Πηγή: Metrosport

To Top