Σουνάς στον SUPER ARIS: “Άρης αντάξιος του ονόματός του και των προσδοκιών των οπαδών του”

Ο Δημήτρης Σουνάς “ανακρίθηκε” από τους οπαδούς, μίλησε για την περσινή χρονιά, για όσα συμβαίνουν φέτος στην ομάδα και έχουν αλλάξει προς το καλύτερο και έθεσε έναν στόχο, απλό και κατανοητό: Να κάνει ο Άρης μια χρονιά αντάξια του ονόματός του και των προσδοκιών των οπαδών του.

Η συνέντευξη του Δημήτρη Σουνά στην εφημερίδα του SUPER 3, SUPER ARIS:

“Ένα απ’ τα πολλά νέα παιδιά του φετινού ρόστερ, είναι ο Δημήτρης Σουνάς, με τον οποίον, φροντίσαμε να έχουμε μια ενδιαφέρον συζήτηση, λίγο πριν την αναχώρηση του για τη Βουλγαρία.

Η πλατιά μάζα του κόσμου του ΆΡΗ σε γνώρισε πέρυσι, στη παρθενική σου παρουσία στη Superleague. Θεωρείσαι, ένα απ’ τα κέρδη της προηγούμενης χρονιάς, αφού, έδειξες να μπαίνεις, κατευθείαν στο κλίμα, δείχνοντας, μάλιστα, και τον απαραίτητο, ποδοσφαιρικό τσαμπουκά, κάτι, που θέλουμε να επιδεικνύει κάθε παίκτης του ΆΡΗ.

«Το μυστικό, σ’ αυτό είναι να μη φοβηθείς…Μ’ αυτή τη ψυχολογία προσπάθησα να μπω κι εγώ… Δε πήγα καλά στην αρχή, κάτι που ίσως ήταν και λογικό, αφού ήμουν τελείως άπειρος. Στη συνέχεια κι ενώ περνούσε ο καιρός κι έπαιρνα κάποιες παραστάσεις, νομίζω ότι βελτίωσα την εικόνα μου, πετυχαίνοντας και κάποια τέρματα και προσπαθώντας να βοηθήσω την ομάδα, όσο περισσότερο μπορούσα».

Και σε μια χρονιά, μάλιστα, ιδιαίτερα, δύσκολη και ψυχοφθόρα για όλους μας…

«Απ’ την αρχή, αυτό ήταν κάτι γνωστό. Όλοι μας, περιμέναμε ότι θα ‘ταν μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά… Πολλοί νεαροί κι άπειροι παίκτες, πάρα πολλές αλλαγές προπονητών μέσα στη χρονιά, ακόμα και διοικήσεων… Όπως είναι φυσικό, όλα αυτά, μόνο θετικά δεν επίδρασαν στην ομάδα. Όταν δεν έρχονται και τα καλά αποτελέσματα είναι λογικό τα πράγματα να εξελίσσονται ακόμα πιο δύσκολα. Τέλος καλό, όλα καλά, όμως… Έστω και με τη ψυχή στο στόμα, κατορθώσαμε να πετύχουμε, κάτι που σε μια χρονική στιγμή, φαίνονταν πάρα πολύ δύσκολο…»

Αυτό που θες να κρατήσεις, απ’ αυτή τη περίοδο, ποιο είναι;

«Θα ‘θελα να κρατήσω, οπωσδήποτε, αυτό το δέσιμο που υπήρξε ανάμεσα μας, καθ’ όλη τη διάρκεια του τελευταίου μήνα του πρωταθλήματος, όπου και κρινόταν η επιβίωση μας. Παλέψαμε, μόνοι μας, κάτω από πολύ δύσκολες καταστάσεις και στο τέλος, μπορούμε να υπερηφανευόμαστε, ότι παρά το πόλεμο που δεχτήκαμε, βγήκαμε νικητές. Πιστεύω ότι το «ψήσιμο» απ’ όλα αυτά που ζήσαμε, πέρυσι, θα μας βοηθήσει τη νέα περίοδο, πάρα πολύ…»

Περνώντας στο σήμερα, με τι βλέψεις και φιλοδοξίες, ξεκινά η φετινή περίοδος;

«Είναι πολύ νωρίς να πούμε οτιδήποτε, ειδικά, όταν ακόμη δεν έχει συμπληρωθεί το ρόστερ. Το βέβαιο είναι ότι θα παρουσιάσουμε και πάλι μια νεανική ομάδα, με πολύ ταλέντο και πολλά περιθώρια βελτίωσης, που, όμως θα ‘χει και πολύ περισσότερη εμπειρία από πέρυσι. Πλέον, ξέρουμε από κακοτοπιές κι από κανενός το μυαλό και τη σκέψη δε περνάει ότι θα βιώσουμε τα ίδια προβλήματα και τους ίδιους κινδύνους…»

Στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα, συνέβησαν κάποια περιστατικά κι υπήρξανε κάποια θέματα, όσον αφορά τη πειθαρχία και τη γενικότερη λειτουργία της ομάδας.

«Ναι, είναι αλήθεια αυτό…Πέρυσι, τέτοιο καιρό, δεν υπήρχε πειθαρχία και οικογενειακό κλίμα μέσα στ’ αποδυτήρια. Δεν ήμασταν αυτό που λένε ομάδα, μ’ αποτέλεσμα, να συμβούν πράγματα και γεγονότα που δεν έπρεπε και που όσο να ‘ταν, είχαν επίπτωση στο κλίμα της ομάδας. Φέτος, μπήκαν απ’ την αρχή οι ρόλοι κι οι διαχωριστικές γραμμές και δε νομίζω να συμβούν ξανά τέτοια γεγονότα».

Οικονομικά ζητήματα που, τυχόν, μπορεί να προκύψουν, κατά πόσο μπορούν να σας επηρεάσουν;

«Σίγουρα, είναι κάτι που υπάρχει στη άκρη του μυαλού μας, αλλά, ειδικά, σ’ αυτή τη φάση που βρισκόμαστε, που, όλα τα παιδιά είναι νεαρά σε ηλικία, δε νομίζω ότι μπορεί να μας επηρεάσουν. Το οικονομικό, δεν είναι το πρωτεύων ζήτημα για το φετινό ΆΡΗ…»

Διαβάζουμε, ότι ο νέος προπονητής σε προορίζει για τη θέση του δεκαριού…

«Η κλασσική μου θέση, αυτή που έπαιζα στις μικρές ομάδες του ΆΡΗ, μέχρι πέρυσι, ήταν πίσω απ’ τα σεντερ φορ, οπότε δεν είναι κάτι καινούργιο για μένα. Βασικά, όπου και να με βάλει ο προπονητής, εγώ θα το σεβαστώ και θα παίξω, δίχως το παραμικρό πρόβλημα ή ενδοιασμό…»

Ο κόσμος και ο Τύπος, συνηθίζει ν’ αναζητεί ή και να δημιουργεί τεχνηέντως, πάντα έναν «ήρωα», ένα πρότυπο. Τη προηγούμενη περίοδο, είχαμε το φαινόμενο του Γιανννιώτα, ο οποίος φάνηκε ότι επηρεάστηκε και δεν απέδωσε, αυτά που κι ο ίδιος θα ’θελε. Επειδή ενδεχομένως, (…κάτι που εμείς, απευχόμαστε κι αποτασσόμαστε) μπορεί να συμβεί και σ’ εσένα το ίδιο, αν μας επιτρέπεις, βέβαια, σου δίνουμε μια συμβουλή. Κράτα τη μπάλα χαμηλά και μη πάρουν τα μυαλά σου αέρα…

«Είμαι της φιλοσοφίας, ότι μόνο μέσα απ’ τη δουλειά, μπορείς να πας μπροστά και να πετύχεις. Το να επηρεαστείς απ’ οτιδήποτε, είναι ανθρώπινο και παίζουν πολλά πράγματα ρόλο, όπως ο χαρακτήρας του κάθε παίκτη κι η γενικότερη προσέγγιση που θα του γίνει, τόσο απ’ το προπονητή, όσο κι απ’ τη ή τη διοίκηση. Σχετικά, με τη περίπτωση του Γιάννη, νομίζω ότι με το ρόλο που του αποδόθηκε, πέρυσι, είναι γεγονός, ότι επιβαρύνθηκε με μια τεράστια πίεση. Ο κόσμος άρχισε να έχει απαιτήσεις, αυτός ήθελε να βοηθήσει, όσο περισσότερο μπορούσε κι έτσι ίσως να μην απέδωσε, στο βαθμό που κι ο ίδιος θα ’θελε. Πιστεύω, πάντως, ότι μετά τα Χριστούγεννα, πήγε πολύ καλύτερα…»

Οι δικές σου φιλοδοξίες είναι να φύγεις, άμεσα, όπως ο Γιαννάκης; Να κάνεις μια χρονιά και να μας πεις «…κύριοι βαρέθηκα, φεύγω…» , ή να προσπαθήσεις να γίνεις ο ηγέτης του νέου ΆΡΗ;

«Δε μπορώ ν’ απαντήσω ή να προδικάσω κάτι τόσο μελλοντικό κι αβέβαιο. Σίγουρα, το όνειρο κάθε παίκτη, είναι να φτάσει, όσο πιο ψηλά μπορεί. Το μόνο βέβαιο, πάντως, είναι, ότι αυτή τη στιγμή, το μυαλό μου βρίσκεται μόνο στον ΆΡΗ…»

Δε το προχωράμε άλλο, άλλωστε, όπως είπες κι εσύ το μέλλον είναι αυτό που θα δείξει….Ποιο είναι το μήνυμα που θες να στείλεις για επίλογο;

«Θα ’θελα να κάνω μια ευχή. Τη νέα χρονιά, να δείξουμε, τι πραγματικά αξίζουμε και να κάνουμε μια σεζόν, αντάξια του ονόματος του ΆΡΗ και των προσδοκιών των οπαδών του…»

To Top