ΑΝΑΛΥΣΗ: Σουτάρει με 36,2%, οι αντίπαλοί του με 44,5% και έχουν περισσότερες κατοχές

Ένα από τα πολλά στατιστικά στοιχεία που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αποδεικνύουν ότι πρέπει να συνεχιστεί η σκληρή δουλειά στο Αλεξάνδρειο από τους παίκτες και τον Βαγγέλη Αγγέλου είναι αυτό του αριθμού κατοχών. Οι κίτρινοι κατά μέσο όρο κάνουν περίπου επτά λιγότερες επιθέσεις σε κάθε παιχνίδι, αριθμός ιδιαίτερα μεγάλος, ειδικά αν συνυπολογίσει κανείς τα χαμηλά ποσοστά ευστοχίας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του ΕΣΑΚΕ ο Άρης έχει μέχρι σήμερα 121/334 σουτ εντός παιδιάς, ποσοστό 36,2%, ιδιαίτερα χαμηλό (ίσως και το χαμηλότερο στην κατηγορία). Κατά μέσο όρο επιχειρεί 56 σουτ (55,6 για την ακρίβεια) σε κάθε παιχνίδι. Την ίδια ώρα οι αντίπαλοί του σουτάρουν περισσότερα από 62 σουτ ανά αγώνα στις πρώτες έξι αγωνιστικές. Οι έξι αντίπαλοι του Άρη έχουν μέχρι στιγμής 166/373 σουτ εντός παιδιάς, ποσοστό 44,5%, κατά πολύ μεγαλύτερο από αυτό του Άρη.

Οι περισσότερες κατοχές προκύπτουν από τα λάθη κατά κύριον λόγο (πρώτος ο Άρης μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα) και από τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ κατά δεύτερο λόγο. Δύο μπασκετικά στοιχεία στα οποία υπερισχύει η θέληση και η συγκέντρωση της ικανότητας και των προσόντων…

Χθες πάντως και στους δύο τομείς παρουσίασε βελτίωση, γιατί και επιθετικά ριμπάουντ δεν έδωσε στον Απόλλωνα (μόνο 5) και περισσότερες προσπάθειες έκανε (60-57, αν και οι βολές έκαναν την διαφορά υπέρ των Πατρινών με 30-10), του στοίχισε όμως η αστοχία και τα λάθη.

 

To Top