ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Σοφοκλής: “Εγώ και ο Άρης…”

Ο Σοφοκλή Σχορτσανίτης, στα 36 του και έχοντας πλέον συμπληρώσει δύο χρόνια μακριά από τα γήπεδα, δείχνει πιο συνειδητοποιημένος από ποτέ. Κι έτοιμος να περάσει στην επόμενη φάση της ζωής του.

Ο “Big Sofo” μίλησε για όλους και για όλα στο gazzetta.gr και φυσικά αναφέρθηκε και στην παρουσία του στον Άρη.

Όπως είπε:

Και μετά από την παρένθεση του ιταλικού πρωταθλήματος, επιστρέφεις στην Ελλάδα και υπογράφεις στον Άρη. Εν τω μεταξύ, τότε, ήσουν μόλις 19 χρονών και είχες ήδη 4 χρονιές στην πλάτη σου…

«Αυτό που το πας; Βετεράνος ήμουν (γέλια!!)… Είχαμε καλή συνεργασία με τον Τσαρλς Μπάρτον, ο οποίος ήταν και καλός προπονητής και ωραίος τύπος.»

Τι σου έχει μείνει από εκείνη την σεζόν;

«Δύσκολη και πολύ περίεργη χρονιά. Η ομάδα δεν “κλίκαρε” καλά και οι απαιτήσεις του κόσμου ήταν λίγο υπερβολικές για το υλικό της. Από την μία καταλαβαίνω τους φιλάθλους, γιατί η παράδοση του συλλόγου είναι πολύ μεγάλη, αλλά δεν σημαίνει ότι θα κερδίζει συνέχεια. Αυτό το έζησα και στην Μακάμπι, που έχει ακόμη μεγαλύτερη ιστορία από τον Άρη, ωστόσο, οι άνθρωποί της συνειδητοποιούν ότι υπάρχουν περίοδοι που δεν γίνεται να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο.»

Αυτό δεν γινόταν αποδεκτό από τον κόσμο;

«Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα ήταν τέτοια που παρέπεμπε σε μία ομάδα που έπρεπε να ήταν μόνιμα πρωταθλήτρια. Δεν είναι εύκολο να κερδίσεις τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, επειδή κάποτε το έκανες. Ούτε να πάρεις πρωτάθλημα και Κύπελλο. Και αυτό δεν ίσχυε μόνο για τον Άρη αλλά και για τον ΠΑΟΚ. Δεν γίνεται να ζεις με τις επιτυχίες του παρελθόντος…»

To Top