ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Σούντγκρεν: Κορυφαίος του Οκτώβρη με το… σπαθί του – Οι πάσες, το γκολ και η ανανέωση

Σε σχετική ψηφοφορία που διοργάνωσε η Super League για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή για τον μήνα Οκτώβριο, ο Ντάνιελ Σούντγκρεν του Άρη αναδείχθηκε πρώτος. Ο διεθνής Σουηδός αμυντικός έλαβε το 33,17% των ψήφων. Ήταν κορυφαίος με το… σπαθί του.

Οι κιτρινόμαυροι αγωνίστηκαν μέσα στον Οκτώβρη με Απόλλωνα Σμύρνης (0-0), Λαμία (νίκη 0-1), Παναιτωλικό (νίκη 5-1), ΑΕΚ (ήττα 2-1) και σε αυτές τις τέσσερις αναμετρήσεις ο Σουηδός ήταν στους κορυφαίους, συνεχίζοντας τις πολύ καλές εμφανίσεις που είχε από το ξεκίνημα της σεζόν, ως συνέχεια της περσινής του αναγέννησης επί Άκη Μάντζιου.

Ο Σουηδός που μέσα από τις εμφανίσεις του με τον Άρη δέχθηκε τις κλήσεις στην Εθνική της χώρας είναι ο δεύτερος κορυφαίος πασαδόρος του πρωταθλήματος, με 80 πάσες.

Να σημειώσουμε ότι στην 7η αγωνιστική ο Σούντγκρεν βρήκε δίχτυα, κάνοντας το 3-0 στο 37΄του αγώνα με τον Παναιτωλικό και επί της ουσίας σκόραρε μετά από 61 παιχνίδια με τη φανέλα του Άρη και μετά από 4.892 λεπτά συμμετοχής (τελείωσε τον αγώνα στα 4.945 λεπτά)!

Πάντως εκείνο δεν ήταν το πρώτο γκολ της καριέρας του αλλά το παρθενικό του με τη φανέλα του Άρη. Συνολικά, αυτό ήταν το 21ο γκολ της καριέρας του και πρώτο μετά από τις 15 Μαΐου του 2019, στην εκτός έδρας νίκη της ΑΪΚ Στοκχόλμης επί της Χέλσινμποργκ με 3-1.

Ο ΣΟΥΝΤΓΚΡΕΝ ΤΟΥ ΑΡΗ

Αγώνες 54
Χρόνος 4620
Γκολ
Τελικές προσπάθειες 10
Γκολ/Τελικές προσπάθειες 1/10
Ασιστ 2
Πάσες 358
Λάθη 184
Φάουλ υπέρ 46
Φάουλ κατά5 6
Κίτρινες κάρτες 9
Κόκκινες κάρτες 1
Αποβολές 1

Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ

Στο θέμα Σούντγκρεν τα πράγματα είναι άκρως ενθαρρυντικά σε ότι αφορά την ανανέωση της συνεργασίας σε ένα συμβόλαιο που ολοκληρώνεται τον ερχόμενο Ιούνιο. Ο Σουηδός που θα γίνει μπαμπάς περιμένοντας το πρώτο του παιδί έχει δέσει πλέον στη Θεσσαλονίκη. Νιώθει τον Άρη ως δεύτερό του σπίτι, αφού μέσα από τις εμφανίσεις του με τους κιτρινόμαυρους ήρθε και η κλήση για την Εθνική ομάδα της χώρας του.

Στην πρώτη συζήτηση μεταξύ Άρη και Σούντγκρεν αυτό που πρότεινε η ΠΑΕ είναι διετές συμβόλαιο και αύξηση 25% στις σημερινές απολαβές του δεξιού μπακ, ο οποίος την βλέπει με καλό μάτι. Δεν αποκλείεται να υπάρξει κι άλλη αύξηση όσο περνάνε οι μέρες μιας και ο Σούντγκρεν μαζί με την Εθνική Σουηδίας διεκδικούν την απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Και όπως γίνεται αντιληπτό η περίπτωση μιας πρόκρισης μπορεί να επισπεύσει τις συνομιλίες για την συμφωνία επέκτασης του συμβολαίου.

 

To Top