Σούπερ Λιγκ: Τα σενάρια για τον υποβιβασμό

Με την ολοκλήρωση της 29ης αγωνιστικής της Super League ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε το πρωτάθλημα. Η πεντάδα είχε “κλειδώσει” νωρίτερα, αλλά στα χαμηλά… στρώματα η κατάσταση παραμένει ρευστή. 

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Αρχικά, πάμε να δούμε τη βαθμολογία από την 11η θέση και κάτω:

ΘΕΣΗ ΟΜΑΔΕΣ ΑΓΩΝ. ΒΑΘΜΟΙ
11. Ξάνθη 29 32
12. Αστέρας 29 30
13. ΟΦΗ 29 29
14. ΠΑΣ 29 27
15. Λεβαδειακός 29 21
16. Απόλλων Σμ. 29 10

ΞΑΝΘΗ

Η Ξάνθη για την 29η αγωνιστική επικράτησε 2-0 εντός έδρας του Απόλλωνα Σμύρνης και με τους 32 βαθμούς εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή. Οι ακρίτες έχουν υπέρ τους όλες τις ισοβαθμίες.

Ο ΠΑΣ δεν γίνεται να τη φτάσει και ο ΟΦΗ που μπορεί να το κάνει (αν νικήσει τον Ατρόμητο και χάσει η ομάδα της Θράκης από τον Άρη), θα είναι από κάτω.

ΑΣΤΕΡΑΣ

– Αν ο Αστέρας επικρατήσει στην 30ή αγωνιστική του Πανιωνίου στο “Θ. Κολοκοτρώνης”, εξασφαλίζει και μαθηματικά την παραμονή και αποφεύγει τη 13η θέση που οδηγεί σε μπαράζ.

– Ακόμα και να χάσει από τον Πανιώνιο και να νικήσει ο ΠΑΣ, υπερτερεί στην ισοβαθμία. Με άλλα λόγια, έχει πλέον αποφύγει τον κίνδυνο του απευθείας υποβιβασμού.

– Αν χάσει από τον Πανιώνιο και ο ΟΦΗ νικήσει τον Ατρόμητο, τότε θα οδηγεί σε μπαράζ για την παραμονή.

– Αποφεύγει το μπαράζ με ισοπαλία δική του και ισοπαλία του ΟΦΗ με τον Ατρόμητο.

ΟΦΗ

– Για να εξασφαλίσει την παραμονή και να αποφύγει το μπαράζ, θα πρέπει να νικήσει τον Ατρόμητο και να ηττηθεί ο Αστέρας από τον Πανιώνιο.

– Ακόμα και να νικήσει τον Ατρόμητο και ο Αστέρας να έρθει ισόπαλος με τον Πανιώνιο, θα υποχρεωθεί να παίξει μπαράζ, διότι οι Αρκάδες υπερτερούν στην ισοβαθμία.

– Με ισοπαλία κόντρα στον Ατρόμητο, ό,τι και να γίνει αποφεύγει τον απευθείας υποβιβασμό. Αυτό γιατί ακόμα και αν ο ΠΑΣ επικρατήσει του ΠΑΟΚ, υπερτερεί των Ηπειρωτών στην ισοβαθμία.

– Θα υποβιβαστεί στη Super League 2 αν ηττηθεί από τον Ατρόμητο και ο ΠΑΣ επικρατήσει του ΠΑΟΚ.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Δεν μπορεί να ελπίζει πλέον σε απευθείας παραμονή. Στην τελευταία αγωνιστική θα παλέψει για να κερδίσει τη 13η θέση που οδηγεί σε μπαράζ.

– Αν ο ΠΑΣ νικήσει τον ΠΑΟΚ και ο ΟΦΗ ηττηθεί από τον Ατρόμητο, τότε οι Ηπειρώτες καταλαμβάνουν τη 13η θέση που οδηγεί στο μπαράζ.

– Με ισοπαλία ή ήττα από τον ΠΑΟΚ, ό,τι και να γίνει υποβιβάζεται στη Super League 2.

– Αν ο ΟΦΗ έρθει ισόπαλος με τον Ατρόμητο, ό,τι και να κάνει ο ΠΑΣ απέναντι στον ΠΑΟΚ, ακόμα και να νικήσει, υποβιβάζεται.

To Top