ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Σούπερ ο Χάγκινς, αλλά αν δεν ήταν και οι άλλοι…

Ο Τζαμέλ Χάγκινς τα έκανε όλα σωστά χθες, ηγήθηκε της πρόκρισης του Άρη στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά δεν ήταν μόνος του και ορθώς επισημάνθηκε χθες αυτό από τον Δημήτρη Πρίφτη, όταν ρωτήθηκε για την απόδοση του – επίσης εξαιρετικού – Βασίλη Σίμτσακ.

Υπάρχουν πολλές μικρές λεπτομέρειες που έκαναν σωστά οι παίκτες του Άρη χθες, παρότι υπήρξε μια μέτρια αγωνιστική ημέρα της ομάδας.

Έχουμε και λέμε:

– Ο Βασίλης Σίμτσακ δεν είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο, όμως ξέρει πολύ μπάσκετ, είναι “κωλοπετσωμένος” σε τέτοια παιχνίδια και μετατρέπει την εμπειρία σε ικανότητα μέσα στο γήπεδο. Έξι πόντοι, τρία ριμπάουντ, τρεις ασίστ και αμέτρητες καλές άμυνες…

– Ο Τζερέλ Μακ Νιλ ήταν κακός σε όλο το ματς επιθετικά, είχε κακές επιλογές, τραβηγμένες, κακές αποφάσεις. Σκύλιασε, όμως, στην άμυνα και όταν η μπάλα “έκαιγε” την πήρε και την έβαλε στο καλάθι της ΑΕΚ για να βάλει τον Άρη μπροστά. “Ήταν η φάση του αγώνα”, είπε χθες ο Σίμτσακ.

– Ο Ντομινίκ Γουότερς κάνει κατάχρηση της ντρίμπλας. Δεν “διάβασε” σε αρκετές περιπτώσεις χθες σωστά το παιχνίδι, αλλά δεν εκβίασε προσπάθειες (οχτώ σουτ) και το κυριότερο, δεν έκανε ούτε ένα λάθος. Προσθέστε τη δουλειά που έκανε – από κοινού με τον Ξανθόπουλο – πάνω στον Γουόρεν και έχετε τον… λογαριασμό.

– Ο Οκάρο Γουάιτ ήταν εκτός κλίματος αγώνα με τα γρήγορα φάουλ που έκανε. Μπήκε όμως στο τελευταίο τετράλεπτο και έδωσε “μέγεθος” στην άμυνα του Άρη. Αν δει κανείς τις επιθέσεις της ΑΕΚ με τον Γουάιτ στο παρκέ στο φινάλε θα διαπιστώσει ότι όλες έγιναν υπό ασφυκτική πίεση και κάτω από άσχημες προϋποθέσεις.

– Ο Βασίλης Ξανθόπουλος μπήκε στο παρκέ στο πρώτο ημίχρονο και άλλαξε τον ρυθμό του αγώνα. Σωστή άμυνα στον Γουόρεν, πέντε ασίστ σε ένα χρονικό σημείο που ο Άρης ψαχνόταν μέσα στο γήπεδο.

– Στο ίδιο χρονικό διάστημα ήρθε από τον πάγκο και προσέφερε πέντε πολύτιμους πόντους ο Θόδωρος Ζάρας για να κρατήσει όρθιο τον Άρη.

– Ο Σλάβεν Τσούπκοβιτς δεν έβαλε, αλλά στο διάστημα που ο Άρης στο πρώτο ημίχρονο γυρνάει το ματς, έχει βγάλει τρεις εξαιρετικές άμυνες πάνω στον Μαυροκεφαλίδη και τον Μιλόσεβιτς.

– Ο Σπύρος Μούρτος έβαλε δύσκολα σε έναν παίκτη κλάσης Ευρωλίγκας. Χθες δεν το έδειξε αυτό ο Μαλίκ Χέρστον και ο αρχηγός του Άρη ευθύνεται εν πολλοίς.

– Ο Μιχάλης Πελεκάνος δεν είναι στην καλύτερη φόρμα της καριέρας του. Ωστόσο και τα δύο τρίποντα που βάζει είναι και πολύ δύσκολα σουτ και πολύ κρίσιμα, γιατί κρατούν τον Άρη “ζωντανό” και δεν αφήνουν την ΑΕΚ να ξεφύγει.

To Top