“Σπουδαία και δεμένη ομάδα ο Άρης…”

Το τμήμα μπέισμπολ του Άρη πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και ο Μάρκο Μινιόλα, ήταν από τους παίκτες που βοήθησαν πολύ στο να έρθουν επιτυχίες στον σύλλογο.

Το επίσημο σάιτ του τμήματος, arisbaseball.gr δημοσίευσε συνέντευξη με τον Ιταλό παίκτη: “Καθώς είμαστε στην καλοκαιρινή ανάπαυλα του πρωταθλήματος βρήκαμε το χρόνο να μιλήσουμε με έναν πρώην παίχτη του Άρη που ήρθε για το πρώτο μισό του πρωταθλήματος τον Marco Mignola ο οποίος κατάγεται από την γειτονική Ιταλία και πιο συγκεκριμένα από την Ραβένα. Αγωνίστηκε σε 2 θέσεις (1st Baseman & Rightfield) με απόλυτη επιτυχία στην άμυνα χωρίς κανένα λάθος και με ποσοστό στην επίθεση .500 (με 5 χτυπήματα στις 10 προσπάθειες).

Ο Marco έφυγε από την Ελλάδα τον Ιούνιο και οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις δεν τον επιτρέπουν να ξανά έρθει σύντομα στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη οπότε ο Άρης θα στερηθεί από την βοήθειά του για το υπόλοιπο της σεζόν. Μιλήσαμε μαζί του τηλεφωνικώς και τον ρωτήσαμε την γνώμη του για το Baseball στην Ελλάδα.

Ο Marco Mignola με την κιτρινόμαυρη εμφάνιση πατώντας την 1η βάση μετά από επιτυχημένη επίθεση που είχε πραγματοποιήσει.

Marco ποια είναι η γνώμη σου για την Ελληνική Ομοσπονδία Baseball (ΕΦΟΜ) σχετικά με τη διοργάνωση του Κυπέλλου και του Πρωταθλήματος που πήρες μέρος;

Η εμπειρία μου να παίξω στην Ελλάδα ήταν πολύ όμορφη και θα τη θυμάμαι για καιρό αλλά η γνώμη μου για το Ελληνικό Baseball είναι ότι πρέπει να αλλάξει ο προσανατολισμός της ομάδας προς τα νέα παιδιά. Είναι ωραίο να έχεις Πρωτάθλημα αλλά χωρίς Πρωταθλήματα Νέων και Εφήβων δε θα μπορεί να υπάρχει ανάπτυξη.

Πως σου φάνηκαν οι εγκαταστάσεις και το γήπεδο στην περιοχή του Ελληνικού;

Φαντάζομαι ότι τα ίδια γήπεδα το 2004 θα ήταν μαγευτικά. Τώρα είναι εμφανείς και οι φθορές που υπάρχουν με το χρόνο αλλά φαντάζομαι ότι όλα αυτά γίνονται από ελλείψεις κυρίως οικονομικής φύσεως. Πιστεύω ότι μια μικρή οικονομική βοήθεια θα μπορείτε να μπλοκάρετε την παρακμή του γηπέδου.

Είσαι ευχαριστημένος με την επιλογή σου να αγωνιστείς στον Άρη Θεσσαλονίκης;

Ναι είμαι χαρούμενος γιατί η επιλογή είχε να κάνει και με την πόλη που εργαζόμουνα και μου άρεζε να εκπροσωπώ τη πόλη που με φιλοξενεί. Αλλά κυρίως τα παιδιά ήταν φανταστικά είχαν πάθος και διασκεδάσαμε πολύ μεταξύ μας.

Ήταν οι συμπαίκτες σου καλοί μαζί σου καθώς ήσουν νεοφερμένος στην ομάδα;

Ναι μου φέρθηκαν πολύ καλά και με δέχτηκαν στην ομάδα και στην παρέα τους σαν να με ήξεραν χρόνια. Βέβαια στην αρχή μου είχαν δώσει ένα παρατσούκλι που δεν μου άρεσε αλλά αυτό το διορθώσαμε στη συνέχεια. Φοβερά παιδιά.

Ποια η γνώμη σου για τον μάνατζερ της ομάδας Γιάννη Σαραντίδη;

Ο Γιάννης είναι ένας πολύ θετικός άνθρωπος και με βοήθησε πολύ να προσαρμοστώ στο επίπεδο πολύ γρήγορα με έναν πολύ ωραίο και γρήγορο τρόπο. Για μένα θα πρέπει να παίρνει περισσότερες κύριες αποφάσεις μέσα στο παιχνίδι και να μην φοβάται να τις πάρει όπως π.χ. hit & run, Bunt κτλ.

Πως είδες το επίπεδος του Πρωταθλήματος Ελλάδος σε σύγκριση με αυτά της Ευρώπης και της Ιταλίας;

Το Pitching, το Pitching και ξανά το Pitching είναι το χειρότερο πρόβλημα του Πρωταθλήματος. Και ο μόνος τρόπος για να λυθεί αυτό το πρόβλημα είναι να ξεκινήσεις από μικρές ηλικίες να τους προπονείς πάνω σε αυτό.

Πιστεύεις ότι ο Άρης Θεσσαλονίκης έχει πιθανότητες να κερδίσει το Πρωτάθλημα το 2014;

Η ομάδα μου ο Άρης είναι πολύ σπουδαία ομάδα και δεμένη και αυτό κυρίως γιατί είναι αναγκασμένη να δίνει όλα της τα παιχνίδια εκτός έδρας. Κατά την προσωπική μου άποψη αν η ομάδα μπορεί να βρει έναν picher που να μπορεί να ξεκινάει δυνατά τα παιχνίδια θα μπορεί να ανταγωνιστεί επάξια με όλους τους αντιπάλους του.

To Top