ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Σπουδαία νίκη επί του Προμηθέα που δίνει στον Άρη την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Εφήβων!

Σπουδαία νίκη πέτυχαν οι Έφηβοι του Άρη επί του Προμηθέα με 70-65, που τους δίνει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο!

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με 300+ ειδικά στοιχήματα σε κάθε αγώνα του Άρη!

Για να κατακτήσει και μαθηματικά ο Άρης την τρίτη θέση πρέπει να κερδίσει και ο Ολυμπιακός και το Περιστέρι την Ασπίδα Ξάνθης και τον Κολοσσό Ρόδου αντίστοιχα, όντας τα φαβορί για τις νίκες. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τον Άρη ο Βαλάντης Κουρτίδης με 24 πόντους και 10 ριμπάουντ, όμως ο Κώστας Βλάσιος ήταν ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής καθώς αποδείχθηκε καθοριστικός σε επίθεση και άμυνα στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι από το ξεκίνημά του. Καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ, με τον Προμηθέα να καταφέρνει να φτάσει στο +7 (30-37) στο 17’.  Στο τελευταίο τρίλεπτο ο Άρης έκανε επιμέρους σκορ 10-2 και με τρίποντο του Βουρτζούμη στη λήξη της περιόδου διαμόρφωσε το 40-39 για το ημίχρονο.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Προμηθέας με σερί 0-6 προσπέρασε εκ νέου για το 47-49, όμως οι «κιτρινόμαυροι» με νέο buzzer beater τρίποντο του Βλάσιου αυτή τη φορά έκαναν το 54-51 στο 30’.

Τα πάντα άλλαξαν στην τέταρτη περίοδο… Με διαδοχικά τρίποντα των Κουρτίδη, Βλάσιου και πέντε σερί πόντους του Σιδηροηλία ο Άρης έφτασε στο +10 (67-57) στο 36’. Σε εκείνο το σημείο οι παίκτες του Δημήτρη Μπουσβάρου κόλλησαν επιθετικά, με αποτέλεσμα ο Προμηθέας να μειώσει σε 67-62. Ακολούθησαν άστοχες επιθέσεις εκατέρωθεν και στο 39’ οι Πατρινοί με καλάθι και φάουλ του Καφέζα έκαναν το 67-65.

Στην επόμενη φάση ο Βλάσιος με ψύχραιμο μπάσιμο έκανε το 69-65 και ο ίδιος παίκτης με κλέψιμο «σφράγισε» τη νίκη και την τρίτη θέση για τον Άρη, ενώ το τελικό σκορ «έγραψε» ο Κουρτίδης με 1/2 βολές.

Δεκάλεπτα: 19-23, 40-39, 54-51, 70-65.

To Top