Σπουδαία πρόκριση για την Εθνική Νέων, ασταμάτητος ο Κατίδης!

Με “κίτρινους” πρωτεργάτες, η Εθνική Νέων κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη πρόκριση στην τελική φάση (elite round) του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2012, αποσπώντας το βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στην Σλοβακία με σκορ 1-1.

Το γκολ της ελληνικής ομάδας σημείωσε ο αρχηγός της και παίκτης του Άρη, Γιώργος Κατίδης (49′), ο οποίος μάλιστα πέτυχε το “τρία στα τρία”, καθώς βρήκε δίχτυα και στις τρεις εμφανίσεις του με τη φανέλα της Εθνικής στον προκριματικό όμιλο της Αρμενίας.

Η “κυανόλευκη”, η οποία τερμάτισε στην πρώτη θέση του 10ου ομίλου, χρειαζόταν μόλις ένα βαθμό απέναντι στην Σλοβακία, καθώς προερχόταν από δύο σημαντικές νίκες κόντρα στην Ανδόρα (10-0) και την “οικοδέσποινα” Αρμενία (2-1). Εκτός από τον νεαρό επιθετικό του Άρη, βασικός κάτω από τα γκολπόστ και στις τρεις αναμετρήσεις της Εθνικής ήταν ο Σωκράτης Διούδης.

Στην σημερινή αναμέτρηση, το γκολ της ισοφάρισης για τους Σλοβάκους σημείωσε ο Σπίλαρ στο 76′, που μόλις είχε περάσει ως αλλαγή.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Κροάτης Άντε Βουσεμίλοβιτς-Σιμούνοβιτς, ο οποίος τιμώρησε με κίτρινη κάρτα τους Σταφυλίδη, Φουρλάνο, Κόστρνα και Μαζάν.

Στο άλλο σημερινό παιχνίδι, η διοργανώτρια του τουρνουά Αρμενία κέρδισε με 1-0 την ουραγό του ομίλου Ανδόρα, τερματίζοντας έτσι στη δεύτερη θέση με 6 βαθμούς και παίρνοντας με τη σειρά της την πρόκριση στην elite round.

Οι συνθέσεις:
Ελλάδα: Διούδης, Σταφυλίδης (81′ Μπούζας), Μπουγαϊδης, Μπάλλας, Φουρλάνος, Κατίδης (55′ Κουσίδης), Κολοβός, Κασαπάκης, Κουρμπέλης, Λυκογιάννης, Μπακασέτας (67′ Καϊμακούδης).
Σλοβακία: Γκάμπρις, Όντρεκ (62′ Ρούσνακ), Χλάντικ, Άμπρα, Κόστρνα, Ντζούρικ, Σκρανζ, Τούρτσακ (73′ Σπίλαρ), Ορσούλα, Μαζάν, Βόιτους.

To Top