Σπυρίδων: “Να δείξουμε το ίδιο πάθος όπως με τον Πανιώνιο”

Συνέντευξη παραχώρησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Άγγελος Σπυρίδων ο οποίος αναφέρθηκε στην Εθνική Ελλάδας αλλά, στους κακούς χειρισμούς του Άρη καθώς και στο παιχνίδι με την Βέροια.

Αναλυτικά τα λόγια του στα “Α.Ν. 98,7”:

Στην αρχική του τοποθέτηση, αναφέρθηκε στην Εθνική ομάδα, κάνοντας ένα μικρό σχόλιο για την εικόνα της και για τη συμμετοχή της στα μπαράζ: «Είμαστε λίγο στεναχωρημένοι με την νίκη των Βόσνιων επί των Λιθουανών, αλλά και η δική μας Εθνική δεν παίζει καλά. Κινδυνεύεις να πάθεις καταρράκτη και να πας στον οφθαλμίατρο. Βέβαια, μου αρέσει που νικάει. Αλλά από αυτά που βλέπω, είναι δύσκολο να πάμε. Οι αντίπαλοι μας είναι καλοί, και η Γαλλία, και η Ρουμανία, και Σουηδία και η Ισλανδία. Δε με πείθει η ομάδα».

Στη συνέχεια μίλησε για τον Άρη γενικότερα και τους κακούς χειρισμούς που έγιναν στην ομάδα τα προηγούμενα χρόνια: «Ο Άρης τώρα στερείται παιδιών από τις ακαδημίες. Αυτό δε συνέβαινε στις δικές μας εποχές. Μέχρι τα τελευταία χρόνια, η ομάδα έπαιρνε πάρα πολλούς ξένους. Έτσι, δεν μπορείς να κάνεις ομάδα».

Για την νίκη με τον Πανιώνιο και πώς πρέπει να τη διαχειριστούν οι παίκτες, είπε: «Η νίκη με τον Πανιώνιο δεν πρέπει να πάει χαμένη. Πρέπει να υπάρχει συνέχεια. Να είναι καλύτερη και να μην πανηγυρίζουμε. Το ματς της Κυριακής είναι πολύ δύσκολο. Φοβάμαι να μην χάσουμε και κάνουμε πάλι ένα βήμα πίσω».

Για τη σημερινή ομάδα του Άρη, τόνισε: «Επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη που κάνουμε τα τελευταία χρόνια. Και φέτος, έγινε το ίδιο λάθος. Από το περσινό ρόστερ, παίζουν μόνο τρεις παίκτες. Έτσι, δε μπορεί να χτιστεί η ομάδα. Έπρεπε να μείνουν κάποιοι έμπειροι παίκτες και με τον καιρό να ενσωματωθούν και οι νεαροί. Πάντα χρειάζονται οι έμπειροι, για να βοηθούν τους νεαρούς.

Είμαι υπέρ των μικρών. Εγώ μπήκαν όταν ήμουν 16 χρονών. Αλλά αυτά τα παιδιά δεν έχουν τις εμπειρίες για να σταθούν μόνοι τους».

Για το παιχνίδι του Άρη με τη Βέροια, στην οποία έχει αγωνιστεί και ο ίδιος, ανέφερε: «Την έχω δει τη Βέροια. Δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, αλλά θέλει προσοχή. Θέλω αυτό το πάθος και την αγωνιστικότητα που είδα στο ματς με τον Πανιώνιο, να έχει μια συνέχεια. Δεν πρέπει να νομίζουμε ότι είναι εύκολο το ματς. Στη χειρότερη περίπτωση, να μη χάσουμε.

Θέλω να πω στον κόσμο να μην επαναληφθούν τα περσινά. Εφιστώ την προσοχή στον κόσμο. Δεν πρέπει να δημιουργηθούν καταστάσεις. Πέρυσι, έφυγα από τη Βέροια 1:30 πμ. Δεν αγαπάς έτσι την ομάδα. Ο κόσμος πρέπει να φωνάζει, αλλά να μη ζημιώνει την ομάδα. Πέρυσι η ομάδα ήταν τραγική, αντιστρόφως ανάλογη με την παρουσία του κόσμου. Δεν είχαν πάθος οι παίκτες».

Για τον Μιλίνκοβιτς και το έργο του, σημείωσε: «Ο προπονητής προσαρμόζεται στο υλικό που έχει. Χρειάζεται και αρκετό χρόνο να μάθει καλύτερα τους παίκτες του. Να ξέρει ποιες ακριβώς είναι οι δυνατότητες και οι αδυναμίες τους».

Για τα 100 χρόνια του συλλόγου, σχολίασε: «Μακάρι να πάμε παντού καλά και να αναγεννηθεί η ομάδα σε όλα τα αθλήματα».

To Top