Στάζει μέλι ο Χαρίσης για Βεζένκοφ, Μποχωρίδη!

Ο Κώστας Χαρίσης μίλησε με πολύ “ζεστό” τρόπο για τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ και τον Λευτέρη Μποχωρίδη και την δουλειά που έκαναν όλη τη χρονιά για να φτάσουν να θεωρούνται και βάσει ψηφοφορίας οι κορυφαίοι νέοι παίκτες του πρωταθλήματος.

Στην αρχική του τοποθέτηση σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο “Αθλητικά Νέας”, αναφέρθηκε στα στοιχεία που τον έκαναν να ανανεώσει το συμβόλαιό του για δύο ακόμη χρόνια: «Πρώτα από όλα, ο πρόεδρος. Ό, τι έχει πει, προσπαθεί να το κάνει. Δε το κάνει πάντα, γιατί προκύπτουν συνεχώς δύσκολες καταστάσεις. Αλλά όλοι μαζί στη διοίκηση μένουν πιστοί στην κατεύθυνση να λύσουν τα προβλήματα του Άρη. Πιστός και εγώ, μένω στον Άρη για άλλα δύο χρόνια. Είχαμε πει και οι δύο πλευρές ότι θέλαμε να συμφωνήσουμε και το κάναμε».

Για το κατά πόσο τον επηρεάζει το οικονομικό, είπε: «Σίγουρα είναι το πιο σημαντικό, ίσως και το μοναδικό θέμα το οποίο συζητήθηκε. Είναι δύσκολα για όλους και για μένα. Από τη στιγμή που δε μπορούμε να μιλήσουμε για μεγάλα συμβόλαια, μιλάμε για το όραμα στο οποίο μένουμε πιστοί».

Για το πώς είδε την περασμένη σεζόν, που ήταν η πρώτη στον Άρη μετά από αρκετά χρόνια στον Κολοσσό Ρόδου, ανέφερε: «Άργησα πολύ να προσαρμοστώ. Δυσκολεύτηκα πάρα πολύ στην αρχή με άσχημες εμφανίσεις. Από τη μέση της σεζόν και μετά, βελτιώθηκα και μπόρεσα στο τέλος να αποδώσω τα μέγιστα. Αναγνωρίζω πότε είμαι εντάξει και πότε όχι».

Για το ελληνικό στοιχείο που αναμένεται να γίνει ακόμη μεγαλύτερο την ερχόμενη σεζόν στην ομάδα, τόνισε: «Θεωρώ ότι θα την επηρεάσει θετικά. Δε μπορεί κάποιος να έχει παράπονο από την αγωνιστικότητα των Ελλήνων. Αυτή θα βγει πιο έντονα φέτος και μπορούμε να κάνουμε μια καλή σεζόν».

Για το αν θα επηρεάσουν την ομάδα οι απουσίες των Βεργίνη και Πάσαλιτς, επεσήμανε: «Σίγουρα, θα χρειαστεί ένα χρονικό διάστημα για να εντάξουμε τα καινούρια παιδιά στους ρόλους τους. Αλλά, θεωρώ και ο προπονητής είναι αρκετά έμπειρος και εμείς οι παίκτες θα βοηθήσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Πιστεύω ότι θα λύσουμε όλα τα θέματα που θα προκύψουν».

Για το πόσο διαφορετικούς περιμένει να δει τους νεαρούς παίκτες της ομάδας, υπογράμμισε: «Πέρυσι τέτοια εποχή, είχα πει ότι μπορεί να έχουμε τους καλύτερους μικρούς της Α1. Αυτό αποδεικνύεται από το ότι οι δύο καλύτεροι μικροί παίζουν στον Άρη. Πλέον δεν είναι μικροί, έχουν πολλές εμπειρίες από Α1 και Ευρώπη. Θα μας βοηθήσουν πάρα πολύ και θα κρίνουν πολλά παιχνίδια».

Για την ανάδειξη του Βεζένκοφ ως καλύτερου νέου της Α1, με διαφορά ενός πόντου από τον Μποχωρίδη, είπε: «Είναι αυτό που είπα πριν. Το είχαμε πει από νωρίς, το βλέπαμε καθημερινά στις προπονήσεις. Είναι άξια παιδιά, δουλευταράδες και οι δύο. Πολλά υποσχόμενα παιδιά και θα κάνουν μεγάλη καριέρα».

Για το τι θα συμβούλευε στον Βεζένκοφ, ως μεγαλύτερος, σχετικά με το μέλλον του, σημείωσε: «Όσο και να θέλω να τον έχω συμπαίκτη και μου αρέσει σαν χαρακτήρας και αθλητής, το καλύτερο θα ήταν να κοιτάξει το μέλλον και να έχει ένα πτυχίο από πανεπιστήμιο. Αλλά, επαναλαμβάνω, θα ήθελα πολύ να τον έχω συμπαίκτη».

Για τον Μποχωρίδη, σχολίασε: «Έχει μπροστά του πολλά χρόνια μπάσκετ και είναι σε πολύ καλό σημείο. Έρχεται από ένα πολύ καλό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και νομίζω θα μας βοηθήσει πολύ την επόμενη χρονιά».

Για το ποιοι μπορεί να είναι οι στόχοι για τη φετινή σεζόν, ανέφερε: «Να ξεκινήσουμε όπως τελειώσαμε πέρυσι, που είχαμε βρει πολύ καλό ομαδικό ρυθμό και να βρεθούμε όσο πιο ψηλά γίνεται, στις θέσεις 1-4».

Τέλος, έστειλε ένα μήνυμα στον κόσμο: «Είναι το πιο σημαντικό κομμάτι. Ο κόσμος είδε τη δουλειά που γίνεται από παίκτες και διοίκηση. Πρέπει να υπάρχει ανταπόδωση, να πάρει ο κόσμος διαρκείας και να πανηγυρίζουμε όλοι μαζί νίκες».

To Top