ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στα χέρια του ανακριτή οι καταθέσεις του Σάντος και του βοηθού του

Έφτασαν στη χώρα μας, μέσω των πρεσβειών Πορτογαλίας και Ελλάδας, οι καταθέσεις του πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού Φερνάντο Σάντος και του πρώην βοηθού του στην Εθνική, Ρικάρντο Σάντος, για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Τα ονόματα των δύο Πορτογάλων είχε αναφέρει στην ένορκη κατάθεσή του ο Τάκης Φύσσας, σχετικά με τον περσινό αγώνα Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-1 και τα όσα φέρεται να εκμυστηρεύτηκε για το εν λόγω ματς ο Ρικάρντο Σα Πίντο.

Το έργο του ανακριτή διαφθοράς, Γιώργου Ανδρεάδη, αναφορικά με την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» που φέρεται να δρούσε στο ελληνικό ποδόσφαιρο στο επίδικο διάστημα από το 2012 ως το 2015, θεωρείται πλέον πλήρες και ολοκληρωμένο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικογραφία της «εγκληματικής οργάνωσης», το ανακριτικό υλικό, μαζί με τις απολογίες των 34 κατηγορουμένων και τις ένορκες καταθέσεις των μαρτύρων, θα έχουν παραδοθεί σε εισαγγελέα Εφετών ως τα μέσα του Οκτώβρη.

Ακολούθως, ο τελευταίος θα μελετήσει το υλικό και θα υποβάλει πρόταση προς το δικαστικό συμβούλιο για το ποιοι από τους εμπλεκόμενους πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη και ποιοι όχι. Την τελική απόφαση θα τη λάβει το συμβούλιο με την έκδοση του βουλεύματος.

To Top