“Σταθερή η κατάσταση της υγείας του Σουμάχερ”

Με μια λιτή δήλωση, το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς, η εκπρόσωπος του Μίχαελ Σουμάχερ, Σαμπίνε Κεμ, ενημέρωσε για την πορεία της υγείας του «Σούμι». «Η κατάστασή του είναι σταθερή», τόνισε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι παραμένει κρίσιμη.

«Οι γιατροί παρακολούθησαν προσεκτικά τον Μίχαελ σε όλη τη διάρκεια της νύχτας. Η κατάστασή του αυτή τη στιγμή είναι σταθερή και ήταν σταθερή σε όλη τη διάρκεια της νύχτας. Για το λόγο αυτό δεν νιώσαμε την ανάγκη να παραθέσουμε συνέντευξη Τύπου», τόνισε η Κεμ στους δημοσιογράφους, στη δήλωση που έκανε έξω από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Γκρενόμπλ στο οποίο νοσηλεύεται ο Σουμάχερ από το μεσημέρι της Κυριακής (29/12), μετά το ατύχημα που είχε κάνοντας σκι και το χτύπημα σε βράχο με το κεφάλι του.

«Δεν έχω να σας πω κάτι άλλο αυτή τη στιγμή και αυτό είναι καλό. Ωστόσο, είναι ακόμα πολύ νωρίς και συνολικά παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση. Θα παραθέσουμε συνέντευξη Τύπου μόνο αν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο να αναφέρουμε», κατέληξε η Κεμ.

Οι γιατροί, λοιπόν, δεν πρόκειται να μιλήσουν δημόσια κατά τη διάρκεια της ημέρας, εκτός φυσικά αν υπάρξει κάποια μεταβολή στην κατάσταση της υγείας του. Ετσι, μένουμε στα δεδομένα που προέκυψαν από τη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν το μεσημέρι της Τρίτης (31/12), βάσει της οποίας ο Σουμάχερ παρουσίασε «ελαφρά βελτίωση», μετά και τη δεύτερη επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στο κεφάλι για να αφαιρεθεί ένα νέο αιμάτωμα που είχε σχηματιστεί και να «πέσει» η ενδοκρανιακή πίεση.

Σαφώς η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη, ο κίνδυνος για τη ζωή του δεν έχει ξεπεραστεί, διατηρείται σε «τεχνητό κώμα» και πλέον μένει να φανεί πώς θα αντιδράσει ο οργανισμός του στις θεραπείες στις οποίες υποβάλλεται. Οι γιατροί κάνουν αξονικές τομογραφίες για να ελέγχουν την κατάσταση και με βάση τα χθεσινά (31/12) ανακοινωθέντα, η εσωτερική αιμορραγία στο κεφάλι του δεν έχει σταματήσει.

Οι ώρες παραμένουν κρίσιμες, η παρακολούθηση είναι συνεχής, περίπτωση μεταφοράς του σε άλλο νοσοκομείο δεν υπάρχει (θα ήταν πολύ επικίνδυνο, όπως ανέφεραν οι γιατροί) και η αγωνία σαφώς και παρατείνεται.

Με βάση την πορεία των επόμενων ωρών, ίσως φανεί κάτι περισσότερο ή ίσως οι γιατροί αρχίσουν να σκέφτονται το πότε θα επιχειρήσουν να τον βγάλουν από την καταστολή, κάτι που θα αποτελέσει την κρίσιμη στιγμή για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Αυτή τη στιγμή, πάντως, τέτοιο ενδεχόμενο δεν υπάρχει και ούτε, καν, έχει αναφερθεί.

πηγή: sentragoal.gr

To Top