ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σταμπουλίδης: Από την ακαδημία του Φορλάν και το πανεπιστήμιο Κολούμπια στην πρόκληση του Άρη

Ο Χάρης Σταμπουλίδης κέρδισε ένα συμβόλαιο ενός έτους με τον Άρη, καθώς δοκιμάστηκε κι έπεισε τον Πάκο Ερέρα. Ποιος είναι όμως ο νεαρός Ελληνοαυστραλός μέσος που χθες υπέγραψε με τον Άρη;

Διαβάστε εδώ:

“Ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στην ελληνικών καταβολών Χέιντελμπεργκ Γιουνάιτεντ, ενώ συμμετείχε στην 18μελή αποστολή της σχολικής εθνικής ομάδας της Αυστραλίας που περιόδευσε για αγώνες στη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία. Πήρε χρόνο συμμετοχής στο πρόσφατο φιλικό της Εθνικής Νέων κόντρα στην Ουκρανία (2-2), ενώ ο Γιάννης Γκούμας αναμένεται να του δώσει εκ νέου τη δυνατότητα να αγωνιστεί με την Εθνική Νέων.

Πληροφοριακά να πούμε ότι ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός, έχει θητεύσει και στην ποδοσφαιρική Ακαδημία του Ντιέγκο Φορλάν, στο Μοντεβίδεο της Ουρουγουάης, από όπου όπως φαίνεται, απέκτησε και το λάτιν στιλ, του περίτεχνου παιχνιδιού του.

Ο Χάρης Σταμπουλίδης, έναν περίπου χρόνο μετά το υπερατλαντικό ταξίδι «Μελβούρνη-Νέα Υόρκη», μιλάει για τις σπουδές και το ποδόσφαιρο. Άριστος μαθητής, μπήκε από τους πρώτους στο πανεπιστήμιο, ενώ παράλληλα διακρίθηκε και στη μεγάλη του αγάπη, το ποδόσφαιρο! Σπουδές και ποδόσφαιρο τα πάνε καλά μεταξύ τους και ο Χάρης βρίσκει καιρό να τα προλαβαίνει όλα…

Όταν δεν είναι σκυμμένος μπροστά στα βιβλία και τον υπολογιστή του, παίζει ποδόσφαιρο με την ομάδα Νέων της Μέλμπουρν Σίτι, διακρίνεται και το όνομά του συζητείται μέχρι την Ελλάδα… Η πρόσκλησή του στην εθνική Νέων της «μητέρας» πατρίδας, έρχεται φυσιολογικά.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιάννης Γκούμας, τον χρησιμοποίησε στα δύο φιλικά με την Ουκρανία και οι εντυπώσεις που άφησε ο νεαρός Μελβουρνιώτης, είναι πολύ καλές

Επιστροφή στη Μελβούρνη μετά την διεθνοποίησή του με τα χρώματα της Ελλάδας και η επόμενη «πρόκληση» είναι εξίσου σημαντική. Κερδίζει υποτροφία για το φημισμένο Πανεπιστήμιο Columbia Νέας Υόρκης. «Μεταναστεύει» στο «Μεγάλο μήλο» και στην «καρδιά» του πλανήτη, το Manhattan, όπου βρίσκεται το νέο του Πανεπιστήμιο.

Αφιερώνεται με πάθος στον οικονομικό κλάδο που είναι η πανεπιστημιακή του επιλογή, αλλά παράλληλα γίνεται βασικό στέλεχος της ποδοσφαιρικής ομάδας του Columbia, που συμμετέχει με επιτυχία στο εθνικό πρωτάθλημα Πανεπιστημίων των ΗΠΑ. Η προσωπικότητα και το ταλέντο του Χάρη στα γήπεδα δεν περνούν απαρατήρητα από την ομάδα του εθνικού επαγγελματικού πρωταθλήματος (MLS) των ΗΠΑ, Red Bulls.

Τον επιλέγουν (ντραφτς) για την ομάδα του Κ23, μετά από προσεκτική παρακολούθηση όλων των πανεπιστημιακών ομάδων των ΗΠΑ, για να προπονείται μαζί τους.

Μεταγραφή επίσημη δεν μπορεί να γίνει, πριν ολοκληρωθούν οι σπουδές στο Πανεπιστήμιο, αλλά η μπάλα, μπάλα…

Ο Χάρης «μοιράζεται» τη μία από τις δύο αγάπες του, μεταξύ Columbia και Red Bulls!

ΕΧΩ απέναντί μου τον Χάρη, μετρημένο και σοβαρό, κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του μπαμπά Γρηγόρη…

– Πώς είναι η ζωή στη Νέα Υόρκη;

«Υπέροχη! Όταν ζεις σε μια από τις ωραιότερες πόλεις του κόσμου και ασχολείσαι με τις δύο μεγάλες σου αγάπες, όλα είναι όμορφα».

– Εννοείς σπουδές και ποδόσφαιρο, ή ποδόσφαιρο και σπουδές;

«Με όποια σειρά και αν τα βάλεις Ηλία, μέσα είσαι».

– Ξεχωρίζεις κάτι από τα δύο;

«Δεν θα το έλεγα. Είναι πολύ σημαντικά και τα δύο. Και είναι πάρα πολλά τα παραδείγματα επώνυμων ποδοσφαιριστών, που ήταν παράλληλα και καλοί επιστήμονες».

– Έδρα του Πανεπιστημίου σου είναι το Manhattan, ίσως η πιο ωραία γειτονιά στον κόσμο. Πώς σου φαίνεται;

«Απολαμβάνω κάθε στιγμή μου στη Νέα Υόρκη και βέβαια στο Manhattan. Το Columbia είναι ένα σπουδαίο «σχολείο» που έχει τη δυνατότητα να μου προσφέρει ό,τι λατρεύω. Τις σπουδές μου και το ποδόσφαιρο».

– Οι σπουδές σου στον οικονομικό κλάδο που επέλεξες, σίγουρα θα σε οδηγήσουν στην κοινωνική και επαγγελματική καταξίωση. Το ποδόσφαιρο μετά την ολοκλήρωση των σπουδών;

«Π ρ ο ε τ ο ι μ ά ζ ο μ α ι με βήματα σταθερά και να είστε σίγουροι ότι δεν θα σας απογοητεύσω!… Μετά το Πανεπιστήμιο θα μπορέσω να υπογράψω επαγγελματικό συμβόλαιο και όπως ανέφερα και πιο πάνω προετοιμάζομαι».

Οι στόχοι του Χάρη είναι πλέον συγκεκριμένοι. Ο ίδιος προετοιμάζεται και εγώ είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρει. Με ά ρ ι σ τ α! Και στις σπουδές, αλλά και στα γήπεδα”!

To Top