Στατιστικά γεμάτος αρνητικά ρεκόρ, αλλά αν παίζεις άμυνα…

Η στατιστική είναι ο καλύτερος τρόπος να πεις ψέματα στο μπάσκετ, είχε πει κάποτε ο Ευθύμης Κιουμουρτζόγλου. Αν παρατηρήσει κανείς τι έχει κάνει χθες ο Άρης και ερωτηθεί το αποτέλεσμα του αγώνα, τότε μόνο νίκη δεν θα’ λεγε. Κι όμως οι κίτρινοι πήραν αυτό που ήθελαν σε μια κακή μέρα!

Βάσει των επίσημων στοιχείων του ΕΣΑΚΕ, έχουμε και λέμε:

– Σε ομαδικό επίπεδο ο Αρης, παρά τη νίκη του σημείωσε μερικές αρνητικές επιδόσεις. Οι 62 πόντοι που σημείωσε στην επίθεση είναι η χειρότερη φετινή επίδοση του αφού η προηγούμενη ήταν οι 65 του παιχνιδιού με τον Κολοσσό.

– Το 45,4% στα δίποντα (είχε 20/44) είναι η χειρότερη φετινή εντός έδρας επίδοση του Αρη που είχε 47,3% (18/38) στο παιχνίδι με την ΑΕΚ.

– Το 15,7% στα τρίποντα (είχε 3/19) είναι συνολικά η χειρότερη φετινή επίδοση του Αρη. Εντός έδρας το χαμηλότερο μέχρι σήμερα ποσοστό του ήταν το 20,5% (7/34) του αγώνα με τον Κολοσσό, ενώ είχε 23,5% (4/17) στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

– Με τα τρία μόλις εύστοχα τρίποντα, ο Αρης «άγγιξε» τη χειρότερη επίδοση του φετινού πρωταθλήματος καθώς από δύο είχαν η Κηφισιά στην 4η, το Ρέθυμνο στην 6η και ο Πανιώνιος στην 9η αγωνιστική).

– Αρνητικό ρεκόρ για τον φετινό Αρη αποτελούν και οι εννιά ασίστ (είχε 11 στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα) ενώ οριακά απέφυγε το χειρότερο ranking του έχοντας 61 βαθμούς (είχε 60 στο παιχνίδι με τον Κολοσσό).

Κι όμως κέρδισε γιατί…

– Αποτελούν θετικό ρεκόρ οι 57 πόντοι παθητικό στην άμυνα αφού το προηγούμενο ήταν οι 60 του αγώνα με τα Τρίκαλα.

– Είχε και θετικά στοιχεία στο παιχνίδι του όπως τα 13 επιθετικά ριμπάουντ που αποτελούν ρεκόρ για τα εντός έδρας ματς που έδωσε (είχε 11 με Κολοσσό και Ρέθυμνο). Παράλληλα ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση του με τα 44 ριμπάουντ που μάζεψε αφού τόσα είχε στο παιχνίδι με τα Τρίκαλα.

– Ανάγκασε τον ΠΑΟΚ να έχει 57 πόντους, τη δεύτερη χειρότερη επίδοση του μετά τους 55 που είχε κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

– Οι επτά πόντοι που σημείωσε στη δεύτερη περίοδο, είναι αρνητικό ρεκόρ του φετινού ΠΑΟΚ που είχε 10 στη δεύτερη επίσης περίοδο, του εντός έδρας αγώνα με τον Πανελευσινιακό.

– Ανάγκασε τον αντίπαλό του στη χειρότερη φετινή επίδοση του στα τρίποντα με τα 6/28 που είχαν οι παίκτες του (21,4%), όσα είχαν και στο παιχνίδι με τον Κολοσσό.

To Top