ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Στατιστικά ρεκόρ σε ατομικό επίπεδο για το Αρης- Καρδίτσα

Ο ΕΣΑΚΕ αναφέρει κάποια πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για το αυριανό ματς…

“ΑΡΗΣ

MILESTONE

* Ο Δημήτρης Κατσίβελης χρειάζεται δύο ασίστ για να φτάσει τις 500, ενώ απέχει τέσσερα κλεψίματα από τα 200.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* 13 πόντους μακριά από την 50άδα των σκόρερ του Άρη Midea στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα (από το 1992-93), βρίσκεται ο Βασίλης Τολιόπουλος. Ο διεθνής γκαρντ μετράει 425 πόντους και μπροστά του βρίσκεται ο Γιάννης Λάππας που είχε 437 στην τετραετία 2000-04.

* Ο Ρόνι Χάρελ είναι ο παίκτης με τα περισσότερα κλεψίματα μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές (6). Είναι η μοναδική παρουσία παίκτη του Άρη Midea στις πρώτες 10 θέσεις των πέντε βασικών στατιστικών κατηγοριών (Πόντοι, ριμπάουντ, ασίστ, κλεψίματα, κοψίματα).

* Ο Άρης Midea, των δύο πρώτων αγωνιστικών, ήταν πιο εύστοχη ομάδα στις βολές. Εκτέλεσε με 83,33%

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη έκανε ένα +8 (36-28) κόντρα στον Ολυμπιακό και ένα +28 (14-42) κόντρα στον Απόλλωνα Carna στους πόντους μέσα από τη ρακέτα.

– Έχοντας 26 ασίστ ο Άρης Midea μοιράζεται την προτελευταία θέση της σχετικής λίστας με τον Απόλλωνα Carna. Στην περασμένη σεζόν ήταν 8ος με μέσο όρο 17,3 ασίστ.

 

ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΙΑΠΩΝΙΚΗ

 

MILESTONE

* Το πρώτο εύστοχο δίποντο του Βασίλη Χρηστίδη θα είναι και το 100ό του στην Basket League. Ο διεθνής σέντερ έχει 99/177 (55,93%) σε 87 αγώνες στην κατηγορία.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ο Ρομέλο Ουάιτ έφτασε τα εννιά επιθετικά στις δύο αγωνιστικές (2ος στη λίστα), έναν αριθμό τον οποίο ξεπέρασαν μόνο επτά από τους παίκτες της Καρδίτσας Ιαπωνική που αγωνίστηκαν στο περσινό Πρωτάθλημα με τη φανέλα της.

* Ο Μάρεκ Κλάσεν είναι ο παίκτης με τα περισσότερα λάθη των δύο πρώτων αγωνιστικών (10). Παράλληλα είναι ο παίκτης με τα λιγότερα εύστοχα τρίποντα (1) μεταξύ εκείνων που εκτέλεσαν τουλάχιστον 10 φορές από την περίμετρο. Έχει 1/10 έναντι των 2/10 του Λευτέρη Μποχωρίδη.

* Η Καρδίτσα Ιαπωνική είχε το χαμηλότερο ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα, στις δύο πρώτες αγωνιστικές, εκτελώντας με 25%. Στην περσινή σεζόν ήταν στην τελευταία θέση μεταξύ των 12 ομάδων εκτελώντας με 27,91%.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Η θεσσαλική ομάδα είχε περισσότερα ριμπάουντ από κάθε άλλη ομάδα στις δύο πρώτες «στροφές» (81). Στην περασμένη σεζόν ήταν 10η μεταξύ των 12 ομάδων με μέσο όρο 31 ριμπάουντ.

– Η Καρδίτσα Ιαπωνική μέτρησε μόνο 12 εύστοχα τρίποντα στις δύο πρώτες αγωνιστικές, τα λιγότερα από τις 12 ομάδες της λίγκας. Ήταν στην τελευταία θέση της λίστας της περσινής σεζόν με 7,09 ανά αγώνα”.

To Top