ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Το παρελθόν και τα ιδιαίτερα στοιχεία του Αρης-Καρδίτσα

Το κυριακάτικο πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής θα συνεχιστεί στο Nick Galis Hall. Ο Άρης περιμένει στο γήπεδο του τον Καρδίτσα  (22/10, 20:15, ΕΡΤ3). 

Aναφλερει το esake.gr…”Οι «κιτρινόμαυροι» είναι μία από τις τέσσερις ομάδες που άρχισαν την προσπάθεια τους στη νέα Basket League με μία νίκη και μία ήττα. Μετά από την εντός έδρας ήττα του από τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα, πέρασαν από την Πάτρα το εμπόδιο του Απόλλωνα Carna.

Η Καρδίτσα Ιαπωνική θα αγωνιστεί για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική μακριά από το γήπεδο της, Στις δύο πρώτες ηττήθηκε στην Πάτρα, τόσο από τον Απόλλωνα Carna, όσο κι από τον Προμηθέα. Η θεσσαλική ομάδα εξακολουθεί να αγνοεί την εκτός έδρας νίκη στην κατηγορία αφού έκλεισε την πρώτη σεζόν της σε αυτήν με ρεκόρ 0-11.

 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

 

Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τις νίκες στις έδρες τους στην περσινή σεζόν. Στο ματς του δεύτερου γύρου, η Καρδίτσα Ιαπωνική επικράτησε με 78-77 στην παράταση έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή έναν παίκτη του Άρη Midea πια, τον Ρομπέρτο Γκάλινατ (32π, 8/11β, 3/4δ, 6/8τρ, 4ρ, 9λ). Σε εκείνο του πρώτου γύρου όμως η κυριαρχία των «κιτρινόμαυρων» ήταν ολοκληρωτικό.

 

Στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής ο Άρης έφτασε στην επικράτηση με 85-68 με πρωταγωνιστές τους Τζανόντ Νότε (18π.), Βασίλη Τολιόπουλο (15π, 4ρ, 6ασ, 3κλ.) και Τσέβεζ Γκούντγουϊν (15π, 9ρ). Για την Καρδίτσα Ιαπωνική είχαν ξεχωρίσει οι Τζέιμς Μπέιτμον (19π.), Τζάβιν Ντελόριερ (16π, 9ρ.) και Σαΐντ Πρίτζετ (14π, 6ρ, 7ασ, 3κλ).

 

Το παιχνίδι που έγινε πέρυσι στη Θεσσαλονίκη όμως έμεινε στην ιστορία κυρίως για ένα στατιστικό επίτευγμα του Άρη Midea. Οι «κιτρινόμαυροι» σημείωσαν την κορυφαία επίδοση επιθετικών ριμπάουντ στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος, τελειώνοντας το παιχνίδι με 29″.

 

 

To Top