Σταυρόπουλος: “Όσοι παίξαμε πέρσι στον Άρη έχουμε μερίδιο ευθύνης για ότι συνέβη”

Ο Ηλίας Σταυρόπουλος έμεινε στον Άρη λόγω του Δημήτρη Καλαϊτζίδη, όπως ο ίδιος τόνισε σε συνέντευξή του στο Πράβετς, υπογραμμίζοντας επίσης πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από την επιστροφή στην Σουπερλίγκα άμεσα.

Η συνέντευξη του Ηλία Σταυρόπουλου στο “Metrosport”:

Δεύτερο χρόνο επαγγελματίας στον Αρη, προερχόμενος από μια πολύ δύσκολη χρονιά, που ολοκληρώθηκε με τον υποβιβασμό. Τί πιστεύεις πως πρέπει να αλλάξει;

Η αλήθεια είναι πως μείναμε λίγα άτομα από πέρυσι. Περάσαμε από δύσκολες καταστάσεις. Φέτος όμως, είμαστε πιο συγκεντρωμένοι, πιο σοβαροί και πιο πειθαρχημένοι για να προσπαθήσουμε να φέρουμε τον Αρη στη φυσική του θέση. Εκεί που πραγματικά δηλαδή του αξίζει, στην Α’ Εθνική. Είμαστε πιο ήρεμοι και προσηλωμένοι στο στόχο μας.

Θεωρείς ότι φταίτε για ό,τι συνέβη πέρυσι; Έχετε μερίδιο ευθύνης;

Φυσικά, όλοι έχουμε. Όσοι παίκτες παίξαμε πέρυσι στον Αρη, έχουμε μερίδιο. Αυτοί που μείναμε όμως στην ομάδα, θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό.

Πέρυσι ήσουν ο μικρότερος στην προετοιμασία. Φέτος με μόλις έναν χρόνο να έχει περάσει, λογίζεσαι από τους θεωρητικά έμπειρους. Πως σου φαίνεται αυτό;

Σίγουρα είναι λίγο περίεργο. Δεν νιώθω όμως πίεση. Μάλιστα, είμαι πιο ήρεμος από πέρυσι, παρότι υπάρχει μεγαλύτερο βάρος τώρα.

Συνέβησαν κάποια πράγματα την περσινή χρονιά που στεναχώρησαν μεν, αλλά όπως τόνισε κι εσύ ανήκουν στο παρελθόν. Είναι αυτά σχολείο για σένα;

Όλα τα άσχημα που περάσαμε πέρυσι σαν ομάδα, αλλά κι εγώ προσωπικά, τα βλέπω ως εμπειρία. Δεν έχω κρατήσει κάτι ως κακό μέσα μου. Είναι ένα σχολείο. Μια εμπειρία.

Ο στόχος του Αρη είπες ποιος είναι. Ο στόχος του Σταυρόπουλου ποιος είναι;

Ο στόχος της ομάδας, είναι και ο στόχος ο δικός μου. Μέσα από τον καθένα, θα προσπαθήσουμε να εκπληρώσουμε τους στόχους μας. Πρέπει να ξεχωρίσω. Θα δώσω το 100% στο γήπεδο. Και σαν ομάδα, θέλω να δείξουμε κάτι πολύ διαφορετικό από πέρυσι. Θέλω να μιλάνε όλοι για μας.

Έφτασες στο σημείο να καταθέσεις προσφυγή και πολύς κόσμος δεν κατάλαβε την κίνησή σου αυτή; Αναφέρθηκες σε αυτό παλιότερα, είχες πρόταση από άλλη ομάδα; Ηταν αυτός ο λόγος;

Ο λόγος που έκανα προσφυγή, δεν ήταν σε καμία περίπτωση οικονομικός. Απλώς με τα πράγματα που έγιναν από τα μέσα της χρονιάς και μετά, ήταν η μόνη λογική κίνηση για μένα. Για ομάδες και προτάσεις, δε θέλω να μιλήσω. Σίγουρα υπήρξε κάτι.

«Ο Καλαϊτζίδης με κράτησε στον Αρη»

Μιλώντας για τον προπονητή, τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη, ο Σταυρόπουλος δεν… κρύφτηκε. Αποκάλυψε λίγο-πολύ πως οι συζητήσεις που είχε με τον 57χρονο τεχνικό πολύ πριν από την έναρξη της προετοιμασίας, ήταν αυτές που τον έπεισαν να μείνει στην ομάδα.

Οντας πιο έμπειρος φέτος, μπορείς να κάνεις ένα σχόλιο για τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη και το πώς κυλά η προετοιμασία της ομάδας;

Η προετοιμασία κυλά πολύ ομαλά. Ο προπονητής της ομάδας, είναι ένας λόγος, ο πιο σημαντικός βασικά, που έμεινα στον Αρη. Κατάλαβα ότι μαζί του θα δουλέψουμε σωστά και πειθαρχημένα, ότι θα κάνουμε το καλύτερο.

Μιλήσατε πριν την προετοιμασία για το τί θέλει από σένα;

Ναι, με φώναξε και μιλήσαμε. Κάναμε διεξοδικές συζητήσεις για το τι θέλει από μένα, τι έχει διαπιστώσει σε μένα και τι πρέπει να βελτιώσω για να γίνω καλύτερος.

Ποια είναι η συμβουλή που έχεις να δώσεις στα παιδιά της Κ-20 και της Κ-17 που βρίσκονται εδώ στη Βουλγαρία; Με μερικά από αυτά, ήσουν συμπαίκτης πέρυσι.

Ο λόγος που είναι εδώ είναι πως είναι ο εαυτός τους. Αυτό που είδε ο προπονητής σε αυτούς, είναι αυτό που θα πρέπει να συνεχίσουν να κάνουν κι εδώ πέρα. Μακάρι να τους επιλέξει και επίσημα.

Πόσο σημαντικό είναι κατά τη γνώμη σου να υπάρχουν παίκτες-προσωπικότητες σε μια ομάδα; Ναι μεν καλά η θέληση και το πάθος, αλλά πόσο σημαντική ήταν η παρουσία παικτών όπως ο Αγκάνθο και ο Πουλίδο πέρυσι, ανεξάρτητα με τον τρόπο που κύλησε τελικά η χρονιά;

Αυτό είναι κάτι που φαίνεται περισσότερο μέσα σε ένα παιχνίδι. Εγώ ας πούμε πέρυσι κάποιες φορές μέσα στα ματς, με έπαιρνε από κάτω και φαινόταν. Αυτοί όμως πάντα, ακόμη και λάθη να έκαναν μέσα στο παιχνίδι, ήξεραν να χειριστούν την κατάσταση και βοηθούσαν και τους υπόλοιπους με όποιον τρόπο μπορούσαν. Και φυσικά το έκαναν και εξωαγωνιστικά.

Θέλεις να στείλεις κάποιο μήνυμα στον κόσμο για το τί να περιμένει φέτος;

Αυτό που θέλω να πω στα σίγουρα, είναι πως θα δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας και θα προσπαθήσουμε να παίξουμε ωραίο ποδόσφαιρο. Αυτό είναι που θέλουμε όλοι. Με αυτόν τον τρόπο δηλαδή, να ανέβει και η ομάδα.

To Top