Στα άκρα Τζιόλης – Κούπερ στην Σανταντέρ

Με φυγή από τη Ράσινγκ Σανταντέρ απείλησε ο Αλέξανδρος Τζιόλης, που εξέφρασε δημόσια τη δυσαρέσκειά του για το ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στις βασικές επιλογές του Έκτορ Κούπερ. Ο Αργεντινός τεχνικός άκουσε έκπληκτος τις δηλώσεις του διεθνή Έλληνα μέσου και τον παρέπεμψε στη διοίκηση, σχολιάζοντας «…αν δεν θέλει να συνεργαστεί, μπορεί να φύγει»!

Η Ράσινγκ Σανταντέρ είναι ουραγός στην Πριμέρα Ντιβισιόν, αλλά δύο ημέρες πριν από τον εκτός έδρας «τελικό» με τη Μαγιόρκα απέκτησε ένα νέο πρόβλημα. Ο Τζιόλης, που περίμενε ότι θα έπαιζε βασικός την Κυριακή, διαπίστωσε ότι κάτι τέτοιο δύσκολα θα συμβεί και ξέσπασε για τη μη χρησιμοποίησή του από τον πρώην τεχνικό του Άρη.

«Ο προπονητής κι εγώ έχουμε διαφορετική ποδοσφαιρική φιλοσοφία. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον κ. Κούπερ, αλλά θέλω να παίζω, όπως κάθε παίκτης. Αν συνεχίσω να μην έχω ευκαιρίες, θα αναζητήσω άλλη ομάδα τον Ιανουάριο. Η Ράσινγκ είναι η πρώτη μου επιλογή και δεν έχω κάνει καμία επαφή με άλλο σύλλογο. Πιστεύω ότι μπορώ να φανώ χρήσιμος στην προσπάθεια της ομάδας να σωθεί. Επίσης, όμως, θέλω να πάω με την Εθνική Ελλάδας στο Euro 2012 και αυτό δεν μπορεί να συμβεί εάν δεν αγωνίζομαι», δήλωσε μετά την πρωινή προπόνηση και λίγο πριν από την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του Κούπερ.

Ο τελευταίος πληροφορήθηκε με έκπληξη τα συμβάντα, έπειτα από σχετική ερώτηση δημοσιογράφου. Παρότι μάλιστα προσπάθησε να απαντήσει με την συνήθη ευγένειά του, το μήνυμα που έστειλε στον Τζιόλη ήταν σαφές και είχε ως κατεύθυνση την… πόρτα της εξόδου.

«Δεν γνώριζα ότι υπήρχε δυσαρέσκεια του Τζιόλη. Αν ένας παίκτης δεν αισθάνεται άνετα ή δεν θέλει να συνεχίσει να προσπαθεί, δεν θα του κλείσω το δρόμο. Αν δεν θέλει να συνεργαστεί, το μόνο που μπορώ να πω είναι να φύγει. Αυτό είναι ένα θέμα που θα πρέπει να συζητήσει με τη διοίκηση», είπε ο Αργεντινός προπονητής και κατέληξε:

«Προτεραιότητα έχει ο κοινός στόχος για σωτηρία της ομάδας. Είναι σημαντικότερος από τους προσωπικούς στόχους κάθε μέλους του τμήματος».

Ο Τζιόλης, ο οποίος είχε θητεύσει παλιότερα με επιτυχία στο Σανταντέρ, αποκτήθηκε ως ελεύθερος το περασμένο καλοκαίρι με προσωπική επιμονή του προέδρου Φρανθίσκο Περνία και παρά την τραγική οικονομική κατάσταση του συλλόγου. Πλέον, όμως, η μοναδική πιθανότητα να παραμείνει στην Καντάμπρια έχει ως προϋπόθεση μια ενδεχόμενη απόλυση του Κούπερ, εφόσον συνεχιστούν τα αρνητικά αποτελέσματα…

To Top