Στα κίτρινα λαϊκός ήρωας, στα…κόκκινα θεατής πολυτελείας

Σημεία των καιρών… Ο Φρανθίσκο Χαβίτο πέρσι τέτοια εποχή ήταν λαϊκός ήρωας φορώντας τη φανέλα του Άρη. Φέτος είναι απλά ένας θεατής… πολυτελείας, με τη φανέλα του Ολυμπιακού, αν και όποτε τη φοράει.

Ο Ισπανός επιθετικός πριν από ένα χρόνο τέτοια εποχή είχε υπογράψει την ιστορική νίκη με σκορ 1-0 επί της υπερπρωταθλήτριας Ευρώπης Ατλέτικο Μαδρίτης, με το όμορφο γκολ που πέτυχε στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ακόμη, ήταν ο παίκτης που πέτυχε το γκολ στην «μεγάλη επιστροφή» των κίτρινων σε ότι αφορά τις εκτός έδρας νίκες μέσα στην Τούμπα. Με δικό του γκολ, ο Άρης έφευγε τον Οκτώβριο του 2010 (3/10) νικητής από την έδρα του ΠΑΟΚ με σκορ 0-1. Ήταν η «χρυσή εποχή» του Χαβίτο, κατά γενική ομολογία. Άρχιζε να ωριμάζει ποδοσφαιρικά και έδειχνε έτοιμος να προσφέρει αυτά για τα οποία επένδυσαν πάνω του οι κίτρινοι.

Μερικούς μήνες μετά, προτίμησε τα χρήματα του Ολυμπιακού γυρνώντας την πλάτη στην (γενναία για τα δεδομένα του συλλόγου) προσφορά του Άρη…

Η συνέχεια γνωστή, παραπέμπει στην ελληνική ταινία «Ο κατήφορος». Παγιδευμένος επί έξι μήνες στην Ντεπορτίβο Λακορούνια έπαιζε μόνο στις… προπονήσεις εξαιτίας γραφειοκρατικών λαθών και παραλείψεων της ισπανικής ομάδας.

Και τώρα; Θεατής… πολυτελείας (στις κερκίδες) στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού, όπως και χθες, στην σημαντική νίκη της ομάδας του Πειραιά με 3-1 επί της Ντόρτμουντ. Όσο για το ελληνικό πρωτάθλημα; Μετράει μόλις 21’ σε μια εμφάνιση.

Είπαμε σημεία των καιρών…

 

To Top