Στα… μαχαίρια οι φίλαθλοι της Φιορεντίνα με τη διοίκηση λόγω Μακάμπι Χάιφα και Παλαιστίνης

Στα… μαχαίρια ο σύνδεσμος φιλάθλων της Φιορεντίνα “Curva Fiesole”με τη διοίκηση λόγω Μακάμπι Χάιφα και Παλαιστίνης.

Οι φίλαθλοι της Φιορεντίνα κλήθηκαν από τη διοίκηση του συλλόγου να εισέλθουν στο γήπεδο τουλάχιστον μισή ώρα πριν από την έναρξη, ανέφερε η «Curva Fiesole» σε μια ανάρτηση στο Instagram.

«Στον αγώνα της Πέμπτης θα υπάρξουν περιορισμοί για τους οπαδούς της Φιορεντίνα, από τις κενές εξέδρες στο Παρτέρ, μέχρι την παράλογη υποχρέωση να μπουν μέχρι τις 18.15 (σ.σ: ώρα Ιταλίας)μιας εργάσιμης ημέρας», έγραψε χθες (11/3).

«Όλα αυτά, φαίνεται, για να διασφαλιστεί η επίσκεψη ενός οπαδού που εμφανίστηκε στον πρώτο αγώνα με πανό που επαινούσαν έναν στρατό που επιτίθεται σε πολίτες, ένοχος ότι περιμένει νερό, φαγητό και φάρμακα. Γιατί να τα πληρώσουμε όλα αυτά; Η Curva Fiesole θα παρουσιαστεί ως συνήθως στις θύρες λίγο πριν την έναρξη του αγώνα. Θα είναι στη δικαιοδοσία των αρμοδίων να αποφασίσουν αν θα μας αφήσουν να μπούμε ή όχι. Η συνείδησή μας είναι στο σωστό μέρος».

Οι φίλαθλοι της Φιορεντίνα επέκριναν την UEFA επειδή επέτρεψε τη συμμετοχή ισραηλινών συλλόγων σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης:

«Οι ποδοσφαιρικές ομάδες που ανήκουν στη ρωσική ομοσπονδία αποκλείονται από τις διοργανώσεις της UEFA μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία», έγραψαν.

«Η UEFA, από το ύψος των ηθικών αρχών που υπερηφανεύεται ότι υποστηρίζει, δεν έχει τίποτα να πει για τη συνεχιζόμενη σφαγή στην Παλαιστίνη;»

Η Φιορεντίνα νίκησε 4-3 τη Μακάμπι Χάιφα στον πρώτο αγώνα μεταξύ τους αγώνα (7/3) στη Βουδαπέστη, που οι Ισραηλινοί χρησιμοποιούν ως έδρα τους.

To Top