Στα χέρια Αλκαράθ οι εξετάσεις: Έλλειμμα φυσικής κατάστασης, «εντατικά» και στην επίθεση

Ο Λούκας Αλκαράθ συνέχισε την προετοιμασία του Άρη, θέλοντας από τη μια να προσαρμοστεί ο ίδιος όσο τον δυνατόν πιο γρήγορα στα καινούρια δεδομένα, αλλά και από την άλλη να περάσει άμεσα κάποια από τα πράγματα που πιστεύει θα φέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα.

Ο Ισπανός τεχνικός «γνωρίζει» τον Άρη και τον «γνωρίζει» ο Άρης. Κάνοντας μια σύντομη αναφορά σε αυτά που έδειξε και εντόπισε μέχρι στιγμής, πρέπει να σημειώσουμε τα εξής:

1. Έδειξε πως θέλει μία ομάδα που να βασίζεται στο σύνολο και όχι στο άτομο.

2. Το 4-4-2 το οποίο παρέταξε τους παίκτες του, τόνισε πως είναι αυτό που θα χρησιμοποιεί και στα παιχνίδια, ζητώντας πάντως με αυτό να μαρκάρουν όλοι και να τρέχουν διαρκώς.

3. Ζητάει απλό παιχνίδι. «Η μπάλα θα παίζεται με τη μία. Δεν θα με εντυπωσιάσετε με τις ντρίμπλες. Δεν με γοητεύουν αυτά εμένα», όπως είπε στους παίκτες του.

4. Ένα από τα πλέον σημαντικά που ανέλυσε ήταν τα… «φθηνά» φάουλ που έκαναν οι παίκτες του Άρη έξω από την περιοχή, δίνοντας «στημένες μπάλες» στον αντίπαλο. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Όταν στήνεται η μπάλα τόσες φορές γύρω από την περιοχή μας με ‘εύκολα’ φάουλ ή κόρνερ ή όταν διώχνουμε την μπάλα στα τυφλά, αυξάνονται οι επιθετικές πιθανότητες του αντιπάλου, όπως έγινε και με τον Ατρόμητο».

5. Ο Αλκαράθ «κουβαλώντας» από την πατρίδα του, τη φήμη ενός προπονητή που λατρεύει την άμυνα, τα «εντατικά μαθήματα» στον τομέα αυτό είναι δεδομένα.

Από κει και πέρα, όμως, στην τελευταία προπόνηση ο Ισπανός ζήτησε και πήρε στα χέρια τα αποτελέσματα των εργομετρικών εξετάσεων. Διαπίστωσε… έλλειμμα φυσικής κατάστασης και είναι αποφασισμένος να προσαρμόσει τα πλάνα του πάνω σε αυτή την βάση.

Επίσης, έκανε «εντατικά μαθήματα» και στην επίθεση, δίνοντας συγκεκριμένες κατευθύνσεις για την ανάπτυξη της ομάδας από τον πορτιέρο, την άμυνα μέχρι το πώς θα επιτίθεται.

Όλα αυτά με στόχο να παρουσιάσει άμεσες αλλαγές ο Άρης και να έχει καλύτερα αποτελέσματα στο γήπεδο.

 

To Top