ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στα χαρακώματα! Ο Άρης διάλεξε την νομιμότητα και απαιτεί μια δίκαιη λύση! Η ώρα των πράξεων από την πολιτεία

Ο Άρης διάλεξε την νομιμότητα και απαιτεί μια δίκαιη λύση! Η ώρα των πράξεων από την πολιτεία χωρίς λόγια ή υποσχέσεις έχει φτάσει…

Η κιτρινόμαυρη οικογένεια έκανε τεράστια λάθη και τα πλήρωσε ακριβά. Πολλές φορές. Ακολούθησε μετά την αυτοεξορία της, τον δρόμο της νομιμότητας και βαδίζει σε αυτήν. Δεν μπορεί και θα ήταν αδιανόητο να τιμωρηθεί γι αυτό. Όπως είναι αδιανόητο να καταδικαστεί ένας ολόκληρος σύλλογος, επειδή επέλεξε να σεβαστεί τους νόμους του ελληνικού κράτους και το ελληνικό δίκαιο.

Γι αυτό και απαιτεί -δεν επαιτεί- την απόδοση της δικαιοσύνης. Μια ξεκάθαρη και δίκαιη λύση στην οποία εκ των πραγμάτων θα πρέπει η ίδια η ελληνική πολιτεία να διορθώσει τα… λάθη της.

Η ΠΑΕ μαζί με τον ΑΣ Άρης ζήτησαν με επιστολή, μια συνάντηση με τον υπουργό επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη. Για να προχωρήσει η υλοποίηση μιας “δίκαιης λύσης”. Για να αναλάβει η κυβέρνηση τις ευθύνες της. Ποια είναι αυτή; Μέσα από το μνημόνιο συνεργασίας που θα περάσει από την Βουλή και θα καθορίζει τις σχέσεις του ελληνικού ποδοσφαίρου με την FIFA, να προβλέπεται η… διόρθωση τέτοιων λαθών: να μεταφέρονται τα χρέη ενός διαφορετικού νομικού προσώπου σε ένα άλλο, το οποίο αναγκάζεται να πληρώνει “παλιές αμαρτίες”.

Όπως εύστοχα είπε και χθες ο Γρηγόρης Ιωαννίδης από το Λονδίνο ένας από τους 20 κορυφαίους δικηγόρους στον κόσμο, στον τομέα του Αθλητικού Δικαίου:  “όταν βγάζεις ένα ΑΦΜ, είναι σαν να εκδίδεις ένα πιστοποιητικό γέννησης, «γεννιέται» ένας νέος άνθρωπος και τού δίνεις λόγο ύπαρξης. Κάθε καινούργια εταιρία έχει νέο ΑΦΜ που σημαίνει νέα ξεχωριστή νομική ύπαρξη”!

Ο Άρης έχει ως “όπλο” την ελληνική νομοθεσία. Αυτό θα πρέπει και να εξηγηθεί και να γίνει κατανοητό από την κυβέρνηση για να επαναφέρει την τάξη και την νομιμότητα.

Από χθες τόσο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όσο και ο Δήμος Θεσσαλονίκης έδειξαν ανοιχτά τις προθέσεις του να συνταχθούν στο δίκαιο των αιτημάτων του Άρη. Ήδη έγιναν πρώτες επαφές με τον Θόδωρο Καρυπίδη. Είναι ένα πρώτο βήμα, αλλά δεν αρκεί. Επιβάλλεται να μην μείνουν οι πολιτικοί παράγοντες στην απλή φιλολογία, αλλά να αναλάβουν άμεση δράση. Με πράξεις για να υπάρξει αποτέλεσμα.

Φυσικά πρέπει και ο Άρης να έχει σχέδιο, πειθώ και επιχειρήματα που θα του ανοίξουν τον δρόμο για να αποδράσει από την “ομηρία”.

Είναι η ώρα που κρίνονται όλοι…

To Top