Χωρίς κατηγορία

Στενεύει ο κύκλος των υπόπτων για τη δολοφονία του Μιχάλη – Έρχονται νέα εντάλματα για εμπλεκόμενους οπαδούς (video)

Εντατική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό του ατόμου που ευθύνεται για τον θανάσιμο τραυματισμό του Μιχάλη Κατσουρή το βράδυ της 7ης Αυγούστου έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ταυτόχρονα, οι ελληνικές αρχές ταυτοποίησαν με επιτυχία ορισμένους Έλληνες φιλάθλους που συμμετείχαν στις βίαιες συμπλοκές και αναμένονται νέα εντάλματα σύλληψής τους.

Με βάση τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρωθεί από τη συνεχιζόμενη έρευνα, τουλάχιστον τρία άτομα, όλα ελληνικής υπηκοότητας και αναγνωρισμένα από την αστυνομία για το ιστορικό τους σε απείθαρχη οπαδική συμπεριφορά, έχουν ξεχωρίσει για τη συμμετοχή τους στα επεισόδια.

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η ΕΡΤ: «Δεν αποκλείεται ακόμη και σήμερα να έχουμε νέα εντάλματα σύλληψης προκειμένου να οδηγηθούν και αυτοί ενώπιον των δικαστικών αρχών. Από κει και πέρα, οι αρχές συνεχίζουν να εξετάζουν εξονυχιστικά τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας αλλά και βίντεο τα οποία αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο».

Οι Έλληνες αστυνομικοί που επιβλέπουν την υπόθεση προσπαθούν να εξακριβώσουν την ταυτότητα του δράστη που τραυμάτισε θανάσιμα τον 29χρονο Μιχάλη Κατσουρή. Αυτή η συνεχής προσπάθεια έχει οδηγήσει σε σταδιακή μείωση του αριθμού των πιθανών υπόπτων.

Οι ιατροδικαστικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν σε εργαστήρια αποκάλυψαν ότι κανένα από τα μαχαίρια που ανασύρθηκαν από τη σκηνή του εγκλήματος δεν περιέχει το DNA του θανόντος οπαδού της ΑΕΚ. Η πολυπλοκότητα αυτής της έρευνας καθιστά αβέβαιη τη διάρκειά της.

Στον ανακριτή ο 43χρονος

Σημειώνεται ότι σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή ο 43χρονος οπαδός, ο οποίος είχε συλληφθεί την Παρασκευή από την Ελληνική Αστυνομία.

Όσον αφορά στην Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις παραλείψεις και τα λάθη, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται ότι έχουν καταλήξει σε μια μερίδα περίπου 7 – 8 ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών της ΕΛΑΣ, αλλά ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό μετά την ολοκλήρωση της ΕΔΕ να έχουμε και νέες απομακρύνσεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο για έκτακτες κρίσεις στην ΕΛΑΣ, καθώς εμπλέκεται στην υπόθεση ένας μεγάλος αριθμός αξιωματικών. Για το θέμα αυτό τοποθετήθηκε χθες, με νέα δήλωση, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου προαναγγέλλοντας ότι θα υπάρξουν όλες οι προβλεπόμενες κινήσεις, καθώς η ΕΛΑΣ δεν απέδωσε τα αναμενόμενα στην περίπτωση της άφιξης των Κροατών χούλιγκαν.

To Top