Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Ξεκίνησαν τις ρίψεις τα εναέρια μέσα – Δύσκολη μάχη σε τρία μέτωπα (video)

Τρίτη μέρα που η Αλεξανδρούπολη καίγεται… Στη μάχη με το πρώτο φως της ημέρας και τα εναέρια μέσα. Δύσκολη η κατάσταση στη Νίψα, το Δωρικό και το ανατολικό κομμάτι κοντά στο Μοναστηράκι. Συνολικά έχουν εκκενωθεί 12 οικισμοί.

Συνεχίζει για τρίτη μέρα να καίει η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη η οποία μαίνεται εκτός ελέγχου σε αρκετά μέτωπα.

Συγκεκριμένα, τα δυσκολότερα μέτωπα παρουσιάζονται στη Νίψα, το Δωρικό στην περιοχή και το ανατολικό κομμάτι πλησίον του οικισμού Μοναστηράκι, ενώ υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι φλόγες σε Απαλό, Μαΐστρο και Άβαντα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις για δεύτερο βράδυ έδιναν μάχη με τις φλόγες, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και οι ρίψεις νερού από αέρος. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής σήμερα επιχειρούν στα πύρινα μέτωπα: 214 πυροσβέστες με 11 πεζοπόρα τμήματα, 59 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Στο έργο κατάσβεσης βοηθούν ο Ελληνικός Στρατός, η Ελληνική Αστυνομία, εθελοντές πυροσβέστες και η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Συνολικά έχουν εκκενωθεί 12 οικισμοί, ενώ οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης έλαβαν κατά τη διάρκεια της Κυριακής 20/8 νέο μήνυμα να παραμείνουν, λόγω του καπνού, σε εσωτερικούς χώρους. Η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Εννέα σπίτια και μία εκκλησία στα χωριά του δήμου της Τραϊανούπολης έχουν γίνει κάρβουνο, και αρκετά έχουν υποστεί ζημιές, η μεγάλη καταστροφή, όμως, έχει γίνει στις καλλιέργειες, τα μελίσσια και τις κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής.

To Top