Στενό… πρέσινγκ στην ΠΑΕ “υπόσχεται” ο Στεφανίδης και αναφέρεται σε… άδεια ταμεία!

Την πεποίθησή του για μία καλή συνεργασία μεταξύ της νέας διοίκησης της ΠΑΕ με αυτή της Κοινωνίας Μελών του Άρη εξέφρασε ο πρόεδρος του φορέα Παναγιώτης Στεφανίδης.

«Θα παρακολουθούμε από κοντά τα πάντα. Και την πορεία των εξαγγελιών και την πορεία των διαπραγματεύσεων με ποδοσφαιριστές και την διαδικασία του 99. Ακόμη θα παρακολουθούμε στενά τα οικονομικά τεκταινόμενα, αναφορικά με τον προϋπολογισμό της νέας χρονιά. Γενικά, όπου χρειάζεται θα είμαστε αρωγοί και όπου βλέπουμε ότι κάτι γίνεται λάθος, θα παρεμβαίνουμε», υπογράμμισε αρχικά μιλώντας στο “Αθλητικό Μετρόπολις” για τον ρόλο της ΚΜΑ, ενώ για την συμμετοχή του κόσμου στις εκλογικές διαδικασίες απάντησε:

«Με τα δεδομένα που υπήρχαν στον Άρη ο αριθμός μελών που προσήλθαν στις κάλπες κρίνεται ικανοποιητικός. Στον Άρη υπάρχει απογοήτευση, τόσο σε διοικητικό όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο, αλλά επειδή έχει μια ιδιαιτερότητα αυτή η ομάδα, την πιστή του κόσμου, είδαμε ότι προσήλθαν να καταθέσουν την άποψη τους και να εκλέξουν νέα διοίκηση περισσότεροι από δύο χιλιάδες. Προσωπικά το εκλαμβάνω ως θετικό μήνυμα και θα προσπαθήσουμε από την πλευρά μας να πατήσουμε πάνω σε αυτούς τους ανθρώπους και φυσικά να προσελκύσουμε ακόμη περισσότερους».

Επιπλέον, ο Παναγιώτης Στεφανίδης τόνισε ότι η νέα διοίκηση δεν θα είναι 
αιρετή αλλά ειρηνοδικείου (σ.σ.: πλέον έτσι λέγεται, όχι πρωτοδικείου) και για να επισημοποιηθεί πρέπει να περάσουν κάποιες ημέρες, «μέχρι την Τετάρτη το θέμα ελπίζω θα έχει λήξη, αφού το πρωί έγινε η παράδοση από τον Σκόρδα στον Ηλιάδη», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Το θέμα του «99» και της ΕΠΟ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ατζέντας της νέας διοίκησης της ΠΑΕ Άρης. Στόχος είναι να επιτευχθούν συμφωνίες και διακανονισμοί για συγκεκριμένα χρέη. «Είναι θέματα που πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα και όχι από τότε που θα επισημοποιηθεί η ‘εποχή Ηλιάδη’ στην ΠΑΕ. Κάναμε μια πρώτη κουβέντα με τον κ. Ηλιάδη, θα ξανά συναντηθούμε, για να δούμε κάτω από πια βάση θα τρέξουμε τις διαδικασίες», σχολίασε ο Στεφανίδης για να συμπληρώσει αναφορικά με την ρευστότητα που απαιτείται ώστε να επιτευχθούν διακανονισμοί:

«Στα ταμεία της ΠΑΕ Άρης αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα. Τα έσοδα που υπάρχουν δεν είναι αρκετά να προχωρήσουμε μια τέτοια διαδικασία. Κάναμε μια κουβέντα με τον κ. Ηλιάδη για τους χορηγούς, της προσωπικής του εμπλοκής και το αν μπορεί με δικά του χρήματα να εξυπηρετήσει την κατάσταση. Είναι θετικός, περιμένουμε, όμως, την πράξη. Για τα χορηγικά μου είπε όταν ολοκληρωθεί το τυπικό θα έχει συνάντηση στην Αθήνα ώστε να ολοκληρωθούν οι συμφωνίες που ανήγγειλε. Μου είπε ότι υπάρχουν κι άλλες. Θα δούμε…».

Για το θέμα του «μνημονίου» αναφορικά με την προσπάθεια που γίνεται για το 99 και την χθεσινή συνάντηση στην ΕΠΟ, η οποία ακυρώθηκε, είπε: «Θα γίνει συνάντηση σύντομα. Το θέμα μας δεν μπήκε στην ατζέντα της ΕΠΟ. Εγώ μίλησα με τον κ. Σαρρή, ενημερώθηκα για τις προθέσεις της Ομοσπονδίας και το θέμα του Άρη θα συζητηθεί σύντομα».

Ο Παναγιώτης Στεφανίδης αναφέρθηκε και στον αγωνιστικό σχεδιασμό της ομάδας του Άρη, ξεκαθαρίζοντας ότι: «εμείς σαν ΚΜΑ δεν θα εμπλακούμε σε αυτό το κομμάτι. Είναι θέμα της διοίκησης της ΠΑΕ. Εμείς θα εμπλακούμε μόνο αν δούμε υπερβάσεις σε συμβόλαια. Σημαντική παράμετρος είναι οι διακανονισμοί που θα γίνουν, τί προϋπολογισμό εσόδων θα κάνουμε και πώς θα καλυφθεί τυχόν ζημία».

Για τις εξαγγελίες του Ηλιάδη ότι υπάρχει η δυνατότητα να προσθέσει στα έσοδα τα περί 1,5 εκ. ευρώ, άρα πάμε για ένα ποσό συνολικά που θα είναι κοντά στα 8 εκ. ευρώ, ο Στεφανίδης το έκρινε ικανοποιητικό: «θα μπορέσει με αυτά τα νούμερα η ΠΑΕ να ανταπεξέλθει. Από εκεί άλλωστε πηγάζει και αυτή η αισιοδοξία μου.

Μπορούν να επιτευχθούν περισσότερα πράγματα. Πέρυσι το μπάτζετ ήταν μικρά περίπου 2 εκ. ευρώ, αλλά το σχεδόν το μισό ήταν σε παλιά συμβόλαια τα οποία όμως λήξανε και η νέα διοίκηση έχει την δυνατότητα να επαναδιαπραγματευθεί κάτω από νέα βάση», ενώ καταλήγοντας υπογράμμισε: «η επικοινωνία που έχουμε είναι καλή και συχνή. Υπάρχουν διαβεβαιώσεις αλλά περιμένουμε πράξεις. Μέχρι τώρα στον Άρη κάποια πράγματα λειτουργούσαν με το σκεπτικό της παρέας. Πλέον, κάποια πράγματα πρέπει να λειτουργήσουν τεχνοκρατικά».

To Top