Στεφανίδης: “Έλεγχος σε κάθε ευρώ της ΠΑΕ”!

Το πρώην μέλος της διοικούσας επιτροπής του Άρη την φετινή σεζόν και εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. της Κ.Μ.Α. από το Σάββατο, Πάνος Στεφανίδης, τόνισε μεταξύ άλλων πως ο Φορέας θα πρέπει να αποκτήσει πάλι τον ελεγκτικό του ρόλο ώστε να μην απαξιωθεί.

Επίσης, υπογράμμισε την ανάγκη να πάρουν στα χέρια τους σύντομα τον οικονομικό έλεγχο της ΝΕΧΙΑ, την άμεση προκήρυξη της Α.Μ.Κ. ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την θέση του προέδρου του Δ.Σ. της Λέσχης.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Στεφανίδης είπε στον “Arena 89,4”:

Αρχικά, για την ηχηρή απουσία του κόσμου από την διαδικασία εκλογής Δ.Σ. της Κ.Μ.Α. : ” Πρέπει να μας προβληματίσει αυτό το γεγονός. Θα πρέπει να πάμε σε άλλες πρακτικές, όχι στο να παρακαλάμε τον κόσμο. Πρέπει να κάνουμε σοβαρά έργα, όχι λόγια. Κι άλλες χρονιές, τις περισσότερες φορές δηλαδή, το Δ.Σ. της Λέσχης το καθόριζε περίπου ο ίδιος αριθμός μελών, μη σας ξεγελάει το νούμερο”.

Και συνέχισε, αναφέροντας: “Με εξαίρεση την περσινή χρονιά, κάθε χρόνο ο Άρης είχε τα περισσότερα έσοδα και καλές πορείες με τη Λέσχη. Δεν θα πρέπει να απαξιώσουμε την Λέσχη, διότι έχουμε φτάσει το σημείο από προηγούμενες διοικήσεις, που δεν έπαιζαν τον ελεγκτικό ρόλο που έπρεπε να παίζει στην ΠΑΕ, να μην υφίσταται ο ουσιαστικός ρόλος της.

Και επειδή έχουμε φτάσει στο σημείο να είμαστε υποχρεωμένοι να προσελκύσουμε επενδυτές, θα πρέπει να δημιουργήσουμε μια δυνατή βάση, ένα δυνατό φορέα, για να μπορούμε να παρουσιάσουμε και να είμαστε ένα σοβαρό club. Υπήρχε μια παρεΐστικη λογική, έβαζαν τους μισούς στην ΠΑΕ, τους άλλους μισούς στη Λέσχη. Υπάρχουν 11.000 μέλη, είναι μια τεράστια δεξαμενή δύναμης”.

Για το αν θα θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος της Κ.Μ.Α. αλλά και τα… “στρατόπεδα”: “Δεν ξέρω αν θα βάλω υποψηφιότητα για πρόεδρος, θα συγκεντρωθούμε το βράδυ όλοι μαζί, να γνωριστούμε όλοι μεταξύ μας, αν και εγώ τους γνωρίζω όλους. Καλό θα είναι να μη βάλουμε ταμπέλες, αυτος είναι του Σκόρδα, ο τάδε είναι του δείνα. Με τον κο Φουρλίγκα ήμασταν μαζί στο “Άρης Ενότητα”, με τον κο Ταμπακούλη δε σας κρύβω πως ήμασταν στα λεγόμενα “αντίπαλα στρατόπεδα”, αλλά είμαστε φίλοι. Έχουμε κοινό σκοπό”.

Για την πίεση που νιώθει αλλά και τον αυστηρό ελεγκτικό ρόλο που θα πρέπει να έχει η Κ.Μ.Α.: “Πρέπει να σας πω, επίσης, πως από το Σάββατο νιώθω ακόμη μεγαλύτερη πίεση από όταν μπήκα στην διοικούσα επιτροπή το καλοκαίρι. Θα πρέπει να ελεγχουμε όλα τα οικονομικά της ΠΑΕ, όχι σαν τη διοίκηση του κου Γρανούζη,που κάλυπτε τα πεπραγμένα των κυρίων Σκόρδα και Αθανασιάδη. Θέλουμε να ελέγχουμε και το τελευταίο ευρώ που θα βγάζει από τα ταμεία της η ΠΑΕ, όπως έγινε και πέρυσι.

Για το ενδεχόμενο να έρθει ένας επενδυτής και αν είναι υπέρ αυτής της πολιτικής: “Πρέπει να εξελιχθούμε, δε μπορούμε να μείνουμε στάσιμοι. Θέλουμε έναν επενδυτή, αλλά εγώ ομολογώ πως φοβάμαι για το ποιος θα έρθει, θα πρέπει τον ψάξουμε πολύ καλά, να ελέγξουμε και να διαπιστώσουμε τις δυνατότητες και τις προθέσεις του. Μιλάω με πολλούς ανθρώπους, αλλά δεν υπάρχει κάτι για την αγορά ή για την επένδυση στην ΠΑΕ”.

Και κατέληξε, λέγοντας για την εκλογή σε “σώμα” σήμερα το βράδυ αλλά και τον έλεγχο της ΝΕΧΙΑ και την προκήρυξη Α.Μ.Κ. : “Νομίζω πως η ΠΑΕ χρειάζεται ένα ποσό κοντά στα 5 εκ. ευρώ, ίσως και λιγότερα. Δεν ξέρω αν ο Νικήτας ο Ματθαίου θα βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος της Κ.Μ.Α. Δεν μίλησα μαζί του. Εμείς θα πρέπει μέσα στην εβδομάδα να έρθουμε σε απευθείας επικοινωνία με τη ΝΕΧΙΑ για να δούμε τι γίνεται με τον έλεγχο και να πάρουμε τα αποτελέσματα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Επίσης, θα πρέπει να τρέξουμε εμείς και την διαδικασία του ανοίγματος της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, θα γίνει κι αυτό”.

To Top