«Αυτά που περάσαμε κι αυτά που έρχονται»

Την δική του άποψη για τις εξελίξεις στον Άρη αλλά και τα όσα προηγήθηκαν μέχρι την αγωνιστική σωτηρία των κίτρινων κατέθεσε ο Στέφανος Τσιόνκης. 

Αναλυτικά τα όσα είπε στην εφημερίδα “Μetrosport”:
«Η αλήθεια είναι μία. Την ύστατη στιγμή την ομάδα την έσωσε ο Λάμπρος Σκόρδας, οι οργανωμένοι του Super 3 και των Ιερολοχιτών, οι ποδοσφαιριστές και το προπονητικό τιμ. Το πρωτάθλημα ήθελε για να ολοκληρωθεί τρεις αγωνιστικές. Οι πιθανότητες σωτηρίας του Άρη, από τα όσα είχαμε δει, ήταν 0,1%.

Το γεγονός ότι βρισκόμασταν λίγο πριν τον γκρεμό ευτυχώς το αντιλήφθηκαν οι οργανωμένοι οπαδοί του Άρη, οι οποίοι και σηματοδότησαν τις εξελίξεις. Έπρεπε να βρεθούν άνθρωποι που μπορούν να κρατήσουν την… χειροβομβίδα για 270 αγωνιστικά λεπτά. Κι αυτοί έπρεπε να είναι ικανοί, με εμπειρία και γνώσεις. Η έλευση του κ. Σκόρδα ήταν επόμενο να αλλάξει –μέσα σε όλα τα υπόλοιπα- και την ψυχολογία στα αποδυτήρια, είδαμε ότι ο κόσμος συσπειρώθηκε περισσότερο γύρω από την ομάδα», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Όταν αναλάβαμε να βγάλουμε το… καράβι από τα βράχια δώσαμε έναν όρκο. Ή να σώσουμε τον Άρη ή να πεθάνουμε όλοι μαζί. Γίναμε όλοι μία γροθιά. Πηγαίναμε κάθε Κυριακή σε πόλεμο για να σώσουμε μία ιστορία 99 χρόνων. Γνωρίζαμε ότι θα υπήρχαν και κάποιοι που μας περίμεναν στη γωνία με το δάχτυλο στη σκανδάλη. Σε αυτούς όλους προσωπικά θέλω να ζητήσω συγνώμη που σώσαμε τον Άρη!

Υπήρχε οργανωμένο σχέδιο να εξοντώσουν την ομάδα. Εάν δεν υπήρχε η άμεση αντίδραση των οπαδών με μαθηματική ακρίβεια τώρα θα ήμασταν στην Γ’ Εθνική. Άποψή μου είναι ότι όλους τους… πιάσαμε στον ύπνο, όταν μας είχανε τελειωμένους. Στην έκτακτη γενική συνέλευση ακούσαμε ότι παίζαμε με τρεις αδιάφορες ομάδες, δεν κάναμε και κανένα κατόρθωμα. Κι αυτά, από άτομα που έκαναν την ομάδα να μην μπορεί να κερδίσει ούτε σε φιλικό δίτερμα. Όταν αναλάβαμε μας λέγανε όλοι ότι είμαστε τρελοί για δέσιμο. Εγώ λέω ότι κάναμε το αυτονόητο. Έχουμε και έχω την συνείδησή μου καθαρή.

Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας για ο,τι κάνανε. Ένα ευχαριστώ επίσης στον Σούλη Παπαδόπουλο, τους συνεργάτες του και τους ποδοσφαιριστές για την υπερπροσπάθεια που κάνανε. Έδωσαν σώμα και ψυχή για να κρατηθούμε ζωντανοί. Ο Άρης δεν οφείλει πουθενά αλλού το ευχαριστώ. Μόνο στον κόσμο του, στους ποδοσφαιριστές και όλους όσους ήταν δίπλα στον Άρη τις δύσκολες στιγμές που ζήσαμε».

«Όλοι θέλουμε επενδυτή»

Ο Στέφανος Τσιόνκης στάθηκε και στην επόμενη μέρα. Ευχής έργων, όπως είπε, είναι να βρεθεί ο επενδυτής, αλλά μέχρι τότε ο Άρης πρέπει να κοιτάξει μπροστά.

«Ο Άρης, όμως, ακόμη και σήμερα περνάει δύσκολες στιγμές. Όλοι ελπίζουμε στην έλευση ενός επενδυτή, αλλά μέχρι να έρθει ο άνθρωπος που θα μπορέσει να βγάλει τον Άρη από το τέλμα (κυρίως το οικονομικό), πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Να μην αφήνουμε πολύτιμο χρόνο να περνάει και να καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια. Τώρα στον σύλλογο χρειάζεται ένας άνθρωπος με γνώσεις, εμπειρία και ικανότητα να διαχειριστεί καταστάσεις. Όλοι αυτοί που καπηλεύτηκαν το όνομα του Άρη για την δική τους προβολή πρέπει να αποτελέσουν παρελθόν από τον σύλλογο. Ας ελπίσουμε το φετινό να είναι το τελευταίο μαρτύριο που πέρασε ο Άρης», ενώ για την Κοινωνία Μελών Άρη, έστειλε το δικό του μήνυμα στους επτά που εκλέχθηκαν για τη νέα διοίκηση:

«Η Κ.Μ.Α έχει απαξιωθεί. Ευελπιστώ πως η νέα διοίκηση έχει το σθένος και τον τρόπο να κάνει επανεκκίνηση στον Φορέα. Θα πρέπει να γίνουν ριζικές αλλαγές και η ΚΜΑ να λειτουργεί με βάση το συμφέρον του Άρη, να συσπειρώσει ξανά τον κόσμο και να του δώσει αληθινό όραμα. Ο λαός του Άρη και γνώμη έχει και λόγο και κρίση, Μάταια λοιπόν κάποιοι προσπαθούν να τον αποπροσανατολίσουν. Και σύντομα θα αποδοθεί δικαιοσύνη».

To Top