Στεφανίδης: “Δεν μπορούμε να πουλάμε παπά και να λέμε ότι υπάρχει ενδιαφέρον 15 επενδυτών”!

O πρόεδρος της Κοινωνίας Μελών Άρη Παναγιώτης Στεφανίδης μίλησε μεταξύ άλλων για το πόρισμα της Nexia για την ΠΑΕ, για τα 1,4 εκατομμύρια ευρώ που είχε υποσχεθεί προεκλογικά ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Δημήτρης Ηλιάδης και για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Αναλυτικά τα όσα είπε στα “ΑΝ 98,7”:

Στην αρχική του τοποθέτηση, αναφέρθηκε στη χτεσινή συνάντηση της Τετάρτης στο Aris Sports Cafe: «Κύλησε καλά και είχε αρκετό κόσμο. Ήταν εκεί και διοικούντες της ΠΑΕ. Όταν είναι Δευτέρα μετά από άσχημα αποτελέσματα δεν υπάρχει καλή ψυχολογία. Εμείς προσπαθούμε να συζητάμε και να εξηγούμε κάποια πράγματα που δεν καταλαβαίνει ο κόσμος. Καλύτερα Τετάρτη από Δευτέρα. Εμείς για εμπορικούς λόγους αποφασίσαμε την Τετάρτη, γιατί έχει Τσάμπιονς Λιγκ και μπορεί ο κόσμος να μείνει να το δει».

 Για τη χορηγία ύψους 1.4 εκατ. ευρώ που υποσχέθηκε ο κ. Ηλιάδης προεκλογικά, είπε: «Ο κ. Ηλιάδης είχε κάνει μια τοποθέτηση ότι οι χορηγίες θα έρθουν. Το ίδιο έκανε και χτες, καθώς βρίσκονταν και αυτός στη συνάντηση. Είπε μάλιστα ότι μπορεί να είναι και περισσότερες, αν μπούμε στο 99. Είναι καθαρά δικό του θέμα. Δείχνει να πιστεύει ότι θα το κάνει».

 Για τον πιστεύει ότι υπάρχουν εταιρείες που θα δώσουν 1,4 εκατ. Για το υπόλοιπο της σεζόν, ανέφερε: «Τις συμφωνίες δεν τις κλείνω εγώ, αλλά ο πρόεδρος της ΠΑΕ. Όλοι κρινόμαστε καθημερινά για αυτά που λέμε και κάνουμε. Εύχομαι να τα καταφέρει. Είναι δική του δέσμευση και πρέπει να είναι συνεπής. Καλό θα είναι να εμφανιστούν οι χορηγίες».

 Για τις συνεχόμενες κακές διαιτησίες σε βάρος της ομάδας, τόνισε: «Σίγουρα δε θα θέλαμε να αντιμετωπίζεται η ομάδα μας με αυτόν τον τρόπο, γιατί μας έχει κοστίσει αυτό το πράγμα. Από εκεί και πέρα, πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να καταλαβαίνουμε τι μπορεί να κάνει κάποιος και σε τι χρονικό διάστημα. Η διοίκηση κάνει κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά οι διαιτησίες είναι πολύ κακές, ειδικά εκτός έδρας. Πάντως, γίνονται κινήσεις».

 Για τη συνάντηση με τους αντιπροέδρους του ΑΣ, σημείωσε: «Ήταν μια συνάντηση μεταξύ της Λέσχης και του ΑΣ. Δεν είχε να κάνει με την ΠΑΕ. Θα συζητούσαμε κάποια πράγματα που αφορούν τον Άρη και νομίζω πώς αυτό έγινε. Έγινε αναφορά στα 1002 προβλήματα που υπάρχουν στον Ερασιτέχνη. Υπήρχαν και άλλες φημολογίες».

 Για τη φημολογία περί κατάργησης της ΚΜΑ και την επιστροφή όλων των μετοχών στον Ερασιτέχνη, επεσήμανε: «Αφού το είπε και ο ίδιος ο κ. Γιώτας, δεν υπάρχει θέμα. Ο πρόεδρος τοποθετήθηκε, μίλησε για το θέμα. Δεν υπάρχει άλλος ουσιαστικός λόγος να το συζητάμε.

 Για το ρόλο και τη χρησιμότητα της ΚΜΑ, είπε: «Κάποιοι πιστεύουν ότι δεν κάνουμε τίποτα. Δυστυχώς στην κατάσταση που βρισκόμαστε, οφείλουμε να κάνουμε πράγματα χωρίς να τα λέμε. Έτσι, ο κόσμος πιστεύει ότι τους αφήνουμε στο σκοτάδι. Υπήρχε και το θέμα με την ΑΜΚ. Δε δίσταζαν να μας ξεφτιλίζουν τελείως και έγραφαν ότι μπαρούφα τους ερχόταν στο κεφάλι, υποκινούμενοι από συγκεκριμένες ιστοσελίδες που ήξεραν από την αρχή που μπορεί να κολλήσει η ΑΜΚ. Έτσι, έδιναν τροφή στον κόσμο.

Έγραφαν ένα σωρό καραγκιοζιλίκια. Δε σέβονταν τίποτα. Νομίζουν ότι έτσι κάνουν τους έξυπνους. Δεν με ενοχλεί πλέον τίποτα από αυτούς. Τα έχω ζήσει και το 2011, όντας μέλος της διοικούσας επιτροπής. Κατηγορούσαν εμάς που παίκτες ήταν απλήρωτοι και γίνονταν προσφυγές. Δε μπορούμε να πουλάμε παπά και να λέμε ότι υπάρχει ενδιαφέρον 15 επενδυτών. Έχω τρελαθεί με αυτά που διαβάζω. Έλεος!»

 Για το να θεωρεί ότι μπορεί να έρθει επενδυτής στο μέλλον, υπογράμμισε: «Η λογική λέει ότι αν κάποιος θέλει να επενδύσει, θα περιμένει το 99. Για να ξέρει που θα τοποθετήσει τα χρήματα του. Είναι λεφτά που δεν είναι δικά μας και δε μπορούμε να ξέρουμε τι θα κάνει ο κάθε ενδιαφερόμενος. Η λογική λέει μετά το 99.

Εμείς κατηγορούμασταν ότι δε θέλουμε επενδυτή, αλλά αλλάξαμε την ΑΜΚ ύψους 5 εκατ. ευρώ και κάναμε γενική συνέλευση για να μας πει ο κόσμος να θέλει αν γίνει η ΑΜΚ ύψους 7 εκατ. ευρώ ελεγχόμενη ή όχι. Μπορείς να ασκήσεις έλεγχο, παρότι θα υπάρχει μειοψηφία, αν κάποιος έχει το 52%. Αν βάλει κάποιος 14-15 εκατ. δε θα μπορούμε να ασκήσουμε έλεγχο. Τότε, δε θα με νοιάζει να υπάρχει έλεγχος».

 Για το τι ακριβώς ισχύει με το λογαριασμό που άνοιξε στην Τράπεζα Πειραιώς, ανέφερε: «Το 50% δεσμεύεται, αλλά δε χάνεται. Εμείς δώσαμε και την προοπτική της τραπεζικής επιταγής. Ούτε και καινούριος λογαριασμός μπορεί να ανοιχτεί. Θα μπορούσαμε να το κάνουμε μόνο αν ερχόταν κάποιος με λεφτά. Μακάρι να έρθει κάποιος επενδυτής, γιατί ο κόσμος δεν αξίζει να βλέπει αυτήν την ομάδα. Η ομάδα φέτος θα δώσει 2,3 εκατομμύρια σε παλιές οφειλές. Η ομάδα μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις, τον επενδυτή τον θέλουμε για το κάτι παραπάνω».

 Για το πόρισμα της NEXIA, τόνισε: «Δεν το πήραμε, θα έρθει η ώρα να το πάρουμε. Αυτή τη στιγμή προέχουν άλλα πράγματα… Δεν είναι απαραίτητο το 99».

 Για μια δήλωση που παρερμηνεύτηκε για τα 2,5 εκατομμύρια που έβαλε ο κ. Ηλιάδης, επεσήμανε: «Είπα ότι ο Άρης είναι αξιόπιστος και δεν έχει την εικόνα ότι δεν πληρώνει. Από τότε που ήρθε ο κ. Ηλιάδης, η ομάδα έχει πληρώσει 2,5 εκατομμύρια, αξιοποιώντας τους πόρους της. Δεν έβαλε μόνος του ο κ. Ηλιάδης αυτά τα χρήματα, αλλά είχε μια μικρή συμβολή».

 Για το αν πιστεύει ότι έγιναν λανθασμένες κινήσεις από τη διοίκηση το καλοκαίρι, είπε: «Οι ανανεώσεις πρέπει να συμβαδίζουν σε λογικά πλαίσια. Σε κάποιες ανανεώσεις ζητήθηκε η δική μου ανάμειξη. Κάποια πράγματα δε μπορείς να τα δεχτείς. Δεν υπήρχε λόγος να κάνουμε συμβόλαιο με τους παίκτες και να τους χρωστάμε περισσότερο. Οι παίκτες μπορούσαν να βοηθήσουν, αλλά δε γινόταν».

 Για το ματς με τον Παναθηναϊκό, υπογράμμισε: «Πιστεύω ότι θα κερδίσουμε. Γίνεται καλή δουλειά και πιστεύω ότι θα ανταμειφτούμε. Υπάρχουν προβλήματα, κάτι που προβληματίζει και τον προπονητή. Αλλά είμαι αισιόδοξος».

To Top